GORAN MEHKEK Cropix
PROMJENE NA MAKSIMIRU

Nastavlja se niz oproštaja u Dinamu, Modri se već rastali s četvoricom svojih igrača

Zagrebački sastav iduće će sezone izgledati bitno drugačije nego prethodne
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 15:50

Gabrijel Vidović više nije igrač Dinama. Jednogodišnja posudba iz Bayerna je istekla, te se sada klub preko službenih kanala oprostio od mladog hrvatskog reprezentativca.

"Danas se od Dinama oprašta Gabriel Vidović koji se vraća u svoj matični klub nakon uspješne godine provedene s nama. Tijekom svog boravka, Gabriel je nastupio 40 puta te ostvario učinak od 9 pogodaka i 4 asistencije. Zahvaljujemo mu od srca na važnoj ulozi koju je odigrao u osvajanju prvenstva i Kupa te nezaboravnim trenucima koje je podario Dinamu i našim navijačima. Gabriel, želimo ti sve najbolje u daljnjem razvoju karijere!", napisali su Modri na svojim službenim profilima.

Podsjetimo, Dinamo je imao opciju otkupa Vidovićevog ugovora vrijednu 3.5 milijuna eura. Modri su pokušali ispregovarati nešto manju cifru za potencijalni transfer, a prema navodima razmišljalo se i o produžetku posudbe. Ipak. Vidović je u konačnici bio preskup za Dinamo, te se sada vraća u Bayern iz kojega će vjerojatno ostvariti daljnji transfer ili novu posudbu.

Nedugo nakon Vidovića Dinamo se oprostio i od Takura Kaneka. Kao što smo pisali, Dinamo je htio nastaviti suradnju s Japancem, ali su Modri također htjeli smanjiti konačnu cifru za njegov transfer. Kaneko je u Dinamo stigao na ljeto 2023. godine na posudbu iz japanskog Sappora. Modri su za tu posudbu izdvojili 400.000 eura, a imali su i pravo njegovog otkupa za 1.1 milijun eura.

"Po isteku posudbe, danas se u Japan vraća Takuro Kaneko. Taki je u 31 utakmici za Dinamo ostvario učinak od 5 golova i 6 asistencija, a posebno ćemo ga pamtiti po pogotcima Real Betisu za prolazak dalje te Lokomotivi za pobjedu u zadnjim minutama. Hvala ti, Taki i sretno!", napisano je na društvenim mrežama.

Vidovićeve igre u Dinamu bile su promjenjive, ali je u posljednjih nekoliko mjeseci postigao nekoliko važnih golova u Dinamovom pohodu na titulu. Dinamo se također oprostio i od Tibora Halilovića kojem je istekao ugovor, kao i Josipu Drmiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. lipanj 2024 16:00