Joao Felix uskoro bi mogao napustiti Atletico

 Oscar Barroso/zuma Press/profimedia
ZANIMA GA RIVAL

Napadač iz Madrida želi u Barcelonu: ‘Nitko ne shvaća što se događa, a on sve odbija kako bi otišao‘

Ugovor 23-godišnjeg ofenzivca istječe tek 2027. godine, no u klubu više ne računaju na njega
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 12:11

Joao Felix stigao je u Atletico Madrid iz Benfice u ljeto 2019. za 127 milijuna eura, ali svojim igrama nije uspio opravdati to ogromno ulaganje. Trener Diego Simeone poslao ga je u siječnju ove godine na posudbu u Chelsea, no Portugalac se nije najbolje snašao ni u Premier ligi.

Ugovor 23-godišnjeg ofenzivca istječe tek 2027. godine, a jasno je da za njega nema budućnosti na Wandi Metropolitano. I on sam želi otići, ali ne bilo gdje.

Kako je izvijestio španjolski novinar Ruben Uria, nije lako Felixu i ljudima iz njegova okruženja, agentu Jorgeu Mendesu, ali ni Atleticu.

- Njegova veza sa Simeoneom praktički više ne postoji, kao ni s momčadi. Nitko ne shvaća što se događa. Felix želi čekati do kraja prijelaznog roka kako bi otišao u Barcelonu, te odbacuje sve ostale ponude – tvrdi Uria.

Atleticovi čelnici pak odbacuju takvu mogućnost jer ne žele pojačati svog ligaškog rivala. Igrač pak ne može samo tako raskinuti ugovor jer u njemu stoji izlazna klauzula u vrijednosti od čak 350 milijuna eura.

Felix i Atletico ušli su u svojevrsnu pat-situaciju koju će biti teško razriješiti. Naravno, ne i nemoguće, ali za to će obje strane očito morati pristati i na poneki kompromis...

Linker
02. lipanj 2024 06:16