ALAIN JOCARD Afp
PRESRELI RAZGOVORE

Najskuplji transfer svih vremena pod istragom! Zbog sumnje u prevaru spremaju se ogromne sankcije

Telefonski transkripti pokazuju da je Renson navodno utjecao na to da dobije porezne olakšice
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2024. 19:58

Nevjerojatni Brazilac Neymar u ljeto 2017. stigao je iz Barcelone u PSG i u 222 milijuna eura vrijednom transferu postavio novi svjetski rekord. Mnogo se puta spominjao taj njegov zvjezdani transfer i sada je ponovno u fokusu - ali u negativnom kontekstu. Naime, prema pisanju njemačkog portala Bild, francusko pravosuđe istražuje je li pariški klub dobio ilegalne porezne olakšice pri kupnji brazilskog superstara.

U središtu istrage je bivši potpredsjednik francuske Nacionalne skupštine Hugues Renson. Istražitelji ispituju je li Renson pogodovao PSG-u da dobije porezne prednosti u vezi s rekordnom sumom transfera od 222 milijuna eura. Brojni telefonski razgovori između Rensona i tadašnjeg direktora komunikacija PSG-a Jean-Martiala Ribesa presretnuti su i analizirani, prenosi i španjolski As.

image

Katarski predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi i Neymar Jr.

PHILIPPE LOPEZ Afp

Telefonski transkripti pokazuju da je Renson navodno utjecao na to da dobije porezne olakšice. Zauzvrat, poznati je političar navodno dobivao ulaznice za utakmice na Parku prinčeva, kao i druge privilegije. Ove implikacije odnose se ponajviše na predsjednika PSG-a Nassera Al Khelaifija, koji je očigledno bio uključen u dogovore s Rensonom i Ribesom.

Inače, Brazilac je u šest godina u francuskoj prijestolnici pet puta osvojio Le Championnat i trostruki je osvajač Kupa. U ljeto 2023. Neymar je za 90 milijuna eura prešao u saudijski Al-Hilal.

Sada ova istraga baca golemu sjenu na senzacionalan transfer i mogla bi imati značajne posljedice po PSG. Pokaže li se da je PSG nezakonito stekao porezne olakšice, klub bi se mogao suočiti s velikim kaznama i sankcijama.

Linker
27. travanj 2024 16:43