ALAIN JOCARD Afp
ARGENTINČEVA SUDBINA

Messi važe između tri opcije: Jedna se teško odbija, druga se tek pojavila. Barca? U igri je, ali ima problem

Porazom protiv Clermonta, službeno se oprostio od navijača u Parizu koji mu nisu bili blagonakloni
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 09:24

Era Lionela Messija u PSG-u službeno je gotova. Nakon što je odigrao čitav susret, posljednjeg, 38. kola francuskog prvenstva u kojemu su poraženi od Clermonta (3:2), Messi se uz povremene zvižduke s tribina, u najmanju ruku na tužan način oprostio od Parižana. Pred Argentincem tek je sada prava ‘‘zabava‘‘, jer na stolu ima nekoliko ponuda, a kako pišu AS i Marca - uskoro ćemo doznati njegovu konačnu odluku.

Na horizontu je do sada bila ponuda iz Saudijske Arabije točnije Al Hilala koji je za 35-godišnjeg sedmerostrukog osvajača Zlatne lopte pripremio 400 milijuna funti godišnje što je suma koju će Messi teško odbiti. Pogotovo jer bi tamo obnovio rivalstvo s Cristianom Ronaldom za njihov ‘Posljednji ples‘, nakon što su godinama igrali jedan protiv drugog u Europi. Protezalo se kako bi posao trebao biti sklopljen do utorka kad će Messi biti službeno predstavljen kao novi igrač momčadi iz Rijada.

image
FRANCK FIFE Afp

Ipak, u posljednjih nekoliko dana ponovno se aktualizirala opcija odlaska ‘preko bare‘ gdje bi Messi odjenuo dres Inter Miamija. Klub iz MLS-a navodno nije pripremio tako izdašnu ponudu kao što su to napravili Saudijci, ali AS napominje kako bi Miami bila bolja lokacija jer će se njegova obitelj tamo osjećati bolje.

Bila bi to, dakle, druga formalna ponuda koju Leo i njegova svita imaju na stolu. Postoji i latentna opcija povratka u Barcelonu, iako to više ovisi o Kataloncima nego o njemu...

Ako bi se ‘Mesi vratio kući‘, Barcelona bi trebala srediti financijsku bilancu što bi značilo otpuštanje nekoliko igrača da se oslobodi prostor za njegovu plaću.

Dakle, tri su kluba poznata u utrci za njegov potpis osim ako ne postoji netko tko sve vrijeme vreba iz pozadine. Odluku ćemo dakle vrlo brzo saznati, možda već u utorak, a onda će Messi sa svojom družinom svjetskih prvaka, Argentinom, odigrati dvije prijateljske utakmice (Australija i Indonezija) i time potpuno zaključiti sezonu.

Linker
14. travanj 2024 21:16