Luka Modrić i Kylian Mbappé

 JEWEL SAMAD Afp
SASTAVILI ŠPANJOLCI

Kreće zimska ludnica na tržištu, Luka Modrić i Mbappé predvode idealnu momčad koja uskoro ostaje bez ugovora

Španjolska Marca izabrala je momčad sastavljenu od igrača kojima će uskoro isteći ugovori
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. siječanj 2024. 14:52

S prvim danom 2024. živnulo je i nogometno tržište. Naime, od 1. siječnja igrači kojima idućeg ljeta istječu ugovori slobodno mogu pregovarati s drugim klubovima bez dozvole aktualnog poslodavca. Španjolska Marca izabrala je momčad sastavljenu od igrača koji su u tom statusu, a u idealnih 11 nogometaša kojima ugovori istječu za nekoliko mjeseci nisu preskočili niti Luku Modrića. Na vratima je Alex Meret, "jedinica" Napolija kojem klub još uvijek nije ispregovarao novi ugovor.

U posljednjoj liniji su Aaron Wan-Bissaka, Mario Hermoso, Tosin Adarabioyo i Leonardo Spinazzola. U veznom redu su iskusni Modrić i Kroos, potom Carlos Vela te jedan od najskupljih promašaja u povijesti Arsenala Nicolas Pépé koji je 2019. plaćen 80 milijuna eura, a prošle sezone klub napustio bez odštete i potpisao jednogodišnji ugovor s Trabzonsporom. Napad predvode Oliver Giroud koji je i u veteranskim godinama važan dio Milana te Kylian Mbappé koji će u idućim tjednima biti vruća tema.

Budućnost francuskog napadača je neizvjesna, a i on sam šalje signale koji su podložni različitim tumačenjima. U prvim minutama 2024. na društvenim mrežama uputio je čestitku: "Sretna Nova godina svima. Vama i vašim voljenima želim zdravlje, sreću i ispunjenje želja. 2024. bit će sjajna godina!". Ima vremena do 30. lipnja odlučiti koji će biti idući korak korak u njegovoj karijeri, a Real Madrid njegove dvojbe želi brzo otkloniti i što je prije moguće osigurati njegov potpis. Prema španjolskim medijima, "kraljevski klub" je pred Mbappéa stavio ponudu koju neće moći odbiti - plaću od 26 milijuna neto godišnje i bonus za potpis od čak 130 milijuna.

Linker
04. svibanj 2024 21:51