Nenad Bjelica

 Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
PIŠU NIJEMCI

‘Klub kupuje kod Bjelice, a to nikako nije dobro za Vatrenog. Sada bi morao strahovati...‘

Lovro Majer bi još jednom mogao mijenjati svoju poziciju u momčadi
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2024. 22:47

Lovro Majer je prošlog ljeta za 25 milijuna eura prešao iz Rennesa i Wolfsburga i trebao je biti nositelj igre momčadi koju vodi Niko Kovač. No, to se nije dogodilo - iako je Majer standardni član prve postave njemačkog bundesligaša, njegove izvedbe nisu opravdale status velikog pojačanja. U 19 prvenstvenih nastupa postigao je dva gola i ima tri asistencije, a s prosječnom ocjenom 6,90 po Sofascoreu je osmi najbolje ocijenjeni igrač ‘Vukova‘.

Iako nije dao onoliko koliko se to od njega očekivalo, njemački mediji ne pišu o tome kako je on promašeno pojačanje, ali bi svejedno mogao izgubiti mjesto u prvoj postavi, odnosno barem bi mogao igrati na poziciji koja nije njegova prirodna. Naime, Wolfsburg užurbano radi na dovođenju još jednog napadača jer je Kovač ocijenio da je ta pozicija deficitarna što nije teško zaključiti kada se zna da je Wolfsburg postigao tek 23 gola u 19 bundesligaških kola.

- Naš jedini pravi napadač je Jonas Wind, a on je više ‘desetka‘ nego ‘devetka‘ - objasnio je Kovač kako stoje stvari u njegovoj momčadi, a vodstvo kluba je shvatilo poruku. Kevin Behrens iz Union Berlina Nenada Bjelice i Rafa Mir iz Seville su igrači oko kojih se špekulira da bi mogli popuniti rupu u napadu ‘Vukova‘, a njemački Kicker piše kako bi Majer zbog toga mogao patiti.

image

Lovro Majer

ANTE CIZMIC Cropix

"Što bi dodatni napadač značio u momčadi Wolfsbugra? Ništa dobro za Lovru Majera. Nadasve, playmaker Majer morao bi strahovati za svoje mjesto", navodi spomenuti portal te nudi objašnjenje.

Naime, ako bi novi napadač odmah zauzeo svoje mjesto u prvoj postavi Kovač bi morao naći mjesta za Winda koji je postigao devet golova i ima pet asistencija, a s ocjenom 7,45 je po Sofascore najbolji igrač momčadi. S obzirom na to da bivši hrvatski izbornik ne voli igrati s dva napadača, onda bi Wind mogao biti povučen na ‘desetku‘ čime bi se Majer morao prebaciti na neku drugu poziciji. On je već ove godine igrao i klasičnog veznog, ‘osmicu‘, na obje krilne pozicije te kao povučeni napadač, ali svima je jasno da je najbolji kao ofenzivni veznjak. No, je li toliko dobar da bi zadržao mjesto pored Winda?

Linker
29. travanj 2024 11:44