GODFREY PITT/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA
VELIKI IZAZOV

Kloppa nakon Liverpoola čeka posao koji mnogi sanjaju? ‘Ako prihvati, bit će potrebno privremeno rješenje‘

Nakon devet godina i brojnih uspjeha na klupi Redsa, Nijemac je poželio promjenu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. ožujak 2024. 14:15

Kamo će Jürgen Klopp nakon što mu na ljeto istekne ugovor u Liverpoolu? Prvo će se godinu dana odmoriti, a nakon toga bi ga mnogi Nijemci željeli vidjeti na poziciji izbornika reprezentacije.

Nakon devet godina i brojnih uspjeha na klupi Redsa, Klopp je poželio promjenu, no još se nije izjašnjavao o svojim planovima.

Aktualni izbornik Elfa Julian Nagelsmann ima ugovor do kraja Europskog prvenstva kojem je Njemačka ovog ljeta domaćin, a o tome hoće li ostati i dalje vjerojatno se neće raspravljati prije kraja turnira.

U Nogometnom savezu Njemačke, tvrdi Bild, nadaju se da bi Klopp mogao započeti svoj izbornički mandat u ožujku 2025. godine te voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u SAD-u, Kanadi i Meksiku 2026. godine.

U međuvremenu bi šest utakmica Lige nacija trebao voditi aktualni Nagelsmannov pomoćnik Sandro Wagner. Bivši Bayernov napadač cijenjen je i u savezu i među igračima

- Ako bi Klopp želio preuzeti reprezentaciju, trebalo bi pronaći privremeno rješenje. U tom slučaju nema bolje opcije od Wagnera i Hannesa Wolfa - smatra bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamman.

S njegovim mišljenjem složio se i legendarni Lothar Matthäus...

Linker
28. travanj 2024 05:21