AVPICS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
TVRDE BRITANCI

Jürgen Klopp kreće po ‘zanemarenog‘ Hrvata kojeg uspoređuju s De Bruyneom, Bellinghamom i Ødegaardom?

Hrvatski reprezentativac mogao bi završiti u najjačoj nogometnoj ligi svijeta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. travanj 2023. 11:00

Jude Bellingham definitivno neće pojačati Liverpool ovog ljeta. Engleski reprezentativac uspješno nastupa za Borussiju Dortmund te je jedan od najtraženijih veznih igrača, no Redsi su procijenili kako taj transfer u ovom trenutku za njih nije ostvariv.

S obzirom na to da će na kraju sezone čak četvorica veznih igrača napustiti Anfield, jasno je da će Jürgen Klopp morati osvježiti svoje redove. Od ljeta u dresu Liverpoola više neće biti James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita i Arthur Melo.

Liverpool.com piše kako bi na radaru Redsa mogao biti hrvatski reprezentativac Lovro Majer iz Rennesa, za kojeg ističu kako je ‘često zanemaren‘ te podsjećaju kako ga je zahtjevni francuski sportski dnevnik L‘Equipe uvrstio u idealnu momčad prošle sezone.

image
LOIC VENANCE Afp

U 49 nastupa Majer je sudjelovao kod 24 pogotka svoje momčadi, s tim da ih je 11 zabio, a 13 namjestio. Ukupno je za Rennes Majer odigrao 72 utakmice te je postigao 21 pogodak, od toga šest u aktualnoj sezoni.

Engleski mediji ranije su spominjali mogućnost Majerova dolaska na Anfield, posljednji je o tome izvještavao Mirror još u rujnu prošle godine. Ranije spomenuta stranica Majera uspoređuje s Arsenalovim Martinom Ødegaardom, Interovim Nicolom Barellom i playmakerom Manchester Cityja Kevinom De Bruyneom.

Autor napominje kako Majer ima slične statističke pokazatelje kao i navedeni veznjaci, te da je po nekim statistikama uz Bayernovog Leona Goretzku najsličniji Bellinghamu...

Linker
16. lipanj 2024 12:27