IAN STEPHEN Dppi Via Afp
NA POMOLU VELIKI POSAO

Još jedna zvijezda na korak do Saudijske Arabije: ‘Taj transfer mijenja sve i šalje šokantnu poruku‘

‘Za ligu koja snagom nije nigdje blizu najjačih ovakav bi posao bio izvanredan‘
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2023. 08:13

"To bi bio posao koji mijenja sve. To bi bio transfer koji šalje šokantnu poruku svakom premierligaškom klubu i govori im da nitko nije nedostupan", rečenica je kojom Daily Mail započinje tekst o mogućem odlasku kapetana Liverpoola Jordana Hendersona u Saudijsku Arabiju.

Henderson je kapetan jednog od najboljih engleskih klubova, 33 su mu godine i u izvanrednoj je tjelesnoj formi, a saudijski Al-Ettifaq spreman mu je učetverostručiti plaću. The Athletic javlja kako je vrlo blizu tome da prihvati bogatu ponudu. Trenutno zarađuje oko 190.000 funti tjedno, u Saudijskoj Arabiji njegova bi primanja iznosila vrtoglavih 700.000 funti, dakle bio bi plaćeniji od bilo kojeg drugog igrača Premier lige.

Prije dva ljeta interes za Hendersona pokazali su PSG i Atlético Madrid, ali tada je intervenirao osobno Jürgen Klopp i osigurao ostanak stožernog igrača. Ovoga puta situacija je drugačija i Hendersona u Saudijsku Arabiju zove Steven Gerrard, legendarni bivši kapetan ‘Redsa‘.

"Za ligu koja snagom nije nigdje blizu standardima najjačih europskih liga dovođenje kapetana Liverpoola bilo bi izvanredno. Henderson nije Cristiano Ronaldo koji se durio i bio je očajan dokazati da njegova moć nije izblijedila. Nije ni Kalidou Koulibaly čija forma nije ni blizu one koja ga je proslavila u Napoliju i senegalskoj reprezentaciji", piše Daily Mail.

Čeka se konačna odluka igrača koji je skupio 77 nastupa u dresu engleske reprezentacije, ali upućeni tvrde da je blizu odlaska.

Linker
04. svibanj 2024 21:56