Ivan Prelec (arhiva)

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
TUŽAN RASTANAK

Hrvatski stručnjak nakon dvije i pol godine sam podnio ostavku: ‘Nemam više što dati, žao mi je...‘

Prelec je jedan od najmlađih hrvatskih trenera na sceni, koji je još 2018. uveo Goricu u 1. HNL
Piše: Toni RoićObjavljeno: 30. rujan 2024. 20:04

Nakon dvije i pol godine Ivan Prelec više nije trener danskog prvoligaša Vejlea. Prelec je prošlog tjedna podnio ostavku koju je uprava kluba i prihvatila, a razlog svemu bilo je devet uzastopnih prvenstvenih poraza koje je Vejle doživio, što ga je prikovalo za dno tablice.

- Žao mi je što moram donijeti ovu odluku, ali moja energija nije na razini koju momčadi treba u ovoj situaciji. Dao sam sve što sam mogao da preokrenemo situaciju jer mislim da je ova momčad Vejlea bolja od rezultata koje smo postigli u ligi ove sezone. Nemam više što dati, a kada se osvrnem na ove dvije i pol godine, osjećam ponos i zahvalnost. Naročito hvala navijačima na podršci, uvijek smo željeli isto i žao mi je što nisam mogao dati ove sezone ono što smo svi očekivali - obrazložio je 37-godišnji Prelec svoj odlazak iz jednog od najstarijih danskih klubova.

Velikogorički stručnjak vodio je Vejle u 96 službenih utakmica kroz četiri sezone od svog dolaska u ožujku 2021. godine. Tada je ispao iz elitnog ranga, ali je u sezoni 2022./23. osvojio naslov prvaka u 2. ligi i vratio se u najjači razred, gdje je prošle sezone izborio ostanak. Ove mu je sve krenulo naopako i odlučio je napustiti Vejle, a s njim odlaze i njegovi pomoćnici i suradnici Damir Grlić, Mario Škrablin i Tomislav Brezović.

Prelec je jedan od najmlađih hrvatskih trenera na sceni, koji je još 2018. uveo Goricu u 1. HNL, a potom je radio kao pomoćnik u Legiji iz Varšave, te bio prvi trener Dinama II i Istre 1961.

Linker
02. listopad 2024 13:13