GORAN SEBELIC Cropix
POJAČANJA U SHNL-u

Hrvatski prvoligaš predstavio dva kapitalca: ‘To su igrači više razine, pristali su na manju zaradu‘

Što se tiče trećeg mogućeg pojačanja u Istri 1961, još je sve otvoreno
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. listopad 2024. 07:10

U ponedjeljak je radni tjedan Istre 1961 počeo, uz trening, s predstavljanjem dva igrača, koje je sportski direktor pulskoga prvoligaša Saša Bjelanović nazvao kapitalcima.

- Njihova karijera i klubovi u kojima su igrali govori da su to igrači više razine. Poklopilo nam se da ih možemo angažirati, a zahvaljujem im se na tome da su prihvatili financijske uvjete koji su bitno ispod onog što su do sada zarađivali - rekao je Bjelanović.

Što se tiče trećeg mogućeg pojačanja, Davide Marianija, u ponedjeljak oko 14 sati još je bilo sve otvoreno oko njegovog angažmana.

- Mi smo pripremili sve nakon što je trener Tramezzani kazao da bi mu takav igrač trebao, a sukladno onom što je pokazao na treningu. Sada čekamo ili potvrdu ili odbitak iz Vitorije, a imamo vremena i idućih dana da ga angažiramo - istaknuo je sportski direktor jučer pred okupljenim novinarima.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Andre Poko je imao manjih tegoba u prvim danima.

- Sada sam fit, postupno sam dizao intenzitet jer sam bio izvan momčadi. Drago mi je da sam tu, lijepo sam primljen, ekipa je super te sam fokusiran dati svoj doprinos da Istra ostvari natjecateljske ambicije a navijači budu sretni - kazao je na predstavljanju zanimljivi gabonski reprezentativac.

Luka Bogdan je tri godine mlađi od Poka i ostavio je vrlo dobre dojmove protiv Brava, slovenskog prvoligaša iz Ljubljane, na nedavno odigranom test-dvoboju.

- Osjećam se odlično. Imao sam lani operaciju, ali sam od ožujka u trenažnom procesu. Spreman sam, trener će odlučiti kada će me i koliko koristiti. Na meni je da maksimalno radim i nametnem se - kaže Bogdan.

- Prema ovom što sam uvidio u protekla dva-tri tjedna rada, Istra je vrlo dobar miks iskustva i mladosti te po meni može napraviti bitan iskorak. Pula mi se baš dopala, imam nekako osjećaj da je ovaj grad i okruženje uz more, kao neki miks Italije, gdje sam dugo vrijeme igrao, i Hrvatske - rekao je na press-konferenciji 28-godišnji Luka Bogdan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. listopad 2024 07:10