ISABEL INFANTES Afp
ENGLEZ DONIO ODLUKU?

Harry Kane odbio giganta, želi samo jedan klub i nije ga briga što će Spursi misliti o tome

Predsjednik ga je već nekoliko puta ‘zarobio‘, ali nevjerojatnog napadača ništa ne može zaustaviti
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. lipanj 2023. 09:12

Malo je nedostajalo da nerijetko izgovorenu rečenicu iz rasprava nogometne publike - "Harry Kane bi u Bayernu zabijao poput Roberta Lewandowskog" - zaista i provjerimo. Kane je dugo bio bavarska opcija broj jedan, no centarfor Tottenhama donio je odluku i taj film nećemo gledati.

image
ISABEL INFANTES Afp

Kako složno utvrđuju izvori engleskog The Suna i njemačkog Bilda, Harry Kane odbio je Bayern, što su u bundesligaškom klubu progutali poput gorke pilule. Bayern vapi za centarforom, ova sezona najbolje je pokazala što im je predstavljao Robert Lewandowski, a takvih je na svijetu malo.

Interna analiza

Kane je sigurno jedan od najboljih centarfora godinama unazad. Da nije, u ovako očajnom Tottenhamu sigurno ne bi postigao 30 ligaških golova u sezoni. Recimo da Erling Haaland ima samo šest golova više u okončanoj utrci Premier lige, a na usporedbe o tome kakvi igrači okružuju Engleza, a kakvi Norvežanina, ne treba ni trošiti riječi.

Zato je Kane jedan od rijetkih koji bi mogao istinski nadomjestiti Lewandowskog, u Bayernu su toga i više nego svjesni, ali sreću će morati potražiti negdje drugdje. Victor Osimhen (Napoli), Randal Kolo Muani (Eintracht) i Goncalo Ramos (Benfica) već neko vrijeme slove kao kandidati.

image
OLI SCARFF Afp

Ovog proljeća Bild je izvijestio i o internoj analizi njemačkog prvaka. Uprava, doduše sada bivša, zaključila je da nijedan napadač na svijetu ne odgovara profilu momčadi poput engleskog kapetana. Spominjalo se da bi Bayern platio oko 100 milijuna eura za Kaneove usluge, sada njemački mediji tvrde da to od početka nije namjera jer je klub već iscrpio kasu, pa su se nadali da će ga prigrabiti na ljeto 2024. pod istekom ugovora, dakle bez odštete.

Lovi svevremenski rekord

Već sada je poznato da se to neće dogoditi - The Sun navodi da Kane ima samo jednu želju, a to je Manchester United. Ako ga Tottenham ne pusti ovog ljeta - što bi bilo sve osim neočekivanog, jer predsjednik Levy već ga je nekoliko puta "zarobio" - Kane će preseliti u redove Crvenih vragova na ljeto 2024. Navodi se i da je to solucija koju Spursi ne simpatiziraju, jer plan im je da se Kane u slučaju prodaje zaputi u inozemstvo da ne bi ojačao redove premierligaških rivala. A čitavu situaciju pomno prate u Real Madridu. MARCA piše kako je Kane glavna meta predsjednika Florentina Pereza koji bi rado vidio engleskog napadača u svojim redovima, ali o svemu još ovisi sudbina Karima Benzeme. Francuz je dobio izašnu ponudu iz Saudijske Arabije, točnije Al Ittihada koji mu nudi 400 milijuna eura za dvije godine.

image

OLI SCARFF Afp

Kane im neće ispuniti nadu, jer želi ostati u prvorazrednom društvu Engleske i uloviti svevremenski rekord - drugi je najbolji strijelac u povijesti Premier lige s 213 golova, Alan Shearer na vodećoj poziciji broji 260. Čudno zvuči, ali Kane ima (tek) 29 godina, no toliko je dugo u prvom planu da bismo mu sigurno dali i više. Nastavi li tempom kojeg drži posljednjih godina, samo još dvije sezone bit će mu potrebne da se popne na tron.

Linker
12. svibanj 2024 19:10