Luka Vušković

 VOJKO BASIC Cropix
ROMANO OBJAVIO

Hajduk zgotovio najveći transfer u svojoj povijesti, stižu milijuni za bitku s Dinamom!

Jedna od najduljih transfer-saga u hrvatskom nogometu konačno je privedena kraju
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2023. 11:23

Službeno je, kako ekskluzivno javlja Fabrizio Romano - Luka Vušković novi je član engleskog premierligaša Tottenhama!

Romano je na svom Twitteru objavio kako će se Vušković priključiti novom klubu 2025. godine, točnije, kada navrši 18 godina.

Podsjetimo, sjajni stoper Hajduka već je neko vrijeme bio na meti brojnih jakih europskih klubova, a prošlog mjeseca potvrđeno je da se radi na transferu u Tottenham. Prema pisanju engleskih medija, čitav bi posao uključujući bonuse trebao iznositi između 11 i 14 milijuna eura. Kako god, u pitanju je, dakako, najveći ulazni transfer u povijesti Hajduka.

Od ranije se zna da Vušković do navršetka 18. godine života prema pravilima ne može igrati u Premier ligi. Stoga će iz Tottenhama tražiti plan razvoja izvan kluba do 2025. godine. Ranije smo pisali o tome da bi Vušković na Poljudu mogao ostati barem do zime, a onda preseliti u neki od europskih klubova izvan Engleske, gdje će igrati sve dok ne stekne uvjete za dolazak u Premier ligu, odnosno dok ne napuni 18 godina.

Do siječnja će novi Vuškovićev poslodavac imati vremena pronaći klub koji bi bio optimalan za njegov nogometni razvoj. Nemoguće ga je bilo pronaći već sada, jer je prijelazni rok u većini zapadnih liga završen. I zato su klubovi dogovorili da će posao u miru završiti tijekom rujna, što se sada i dogodilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 04:57