PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
POVREMENI REPREZENTATIVAC

Golgeter se vraća u Hrvatsku: U susjedstvu je bio najbolji strijelac kluba, ali i preskupa investicija

Rok je prošao, klub se nije očitovao, razvidno je iznos odštete za njih bio previsok i nedostižan
Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. lipanj 2023. 22:10

Jedna je nepoznanica u prvoligašu s Drave riješena. Napadač Mirlind Daku, koji je bio ustupljen slovenskom prvoligašu Muri, vraća se među Bijelo-plave i ima obvezu, baš kao i svi ostali igrači koji imaju važeći ugovor s Osijekom, doći na prozivku 18. lipnja, kada će i službeno početi pripreme za novu natjecateljsku sezonu.

Dosta je bilo neizvjesnosti u svezi Dakua jer u međusobnom ugovoru o posudbi dva su kluba, dakle, Osijek i Mura, dogovorili i mogućnost da ga slovenski ligaš po isteku vremena određenog za ustupanje u njegove redove može s pravom prvootkupa zadržati u svojoj sredini. Samo, ispriječila se, izgleda, visina novčanog iznosa kojeg je Mura trebala iskrcati u Osijekovu blagajnu.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Naime, uvjete dogovora o posudbi amenovao je u vrijeme odlaska Dakua prošle godine prvi trener s ovlastima sportskog direktora, Nenad Bjelica. On je tražio kao odštetu za Dakuov ostanak u Muri svotu od milijun i pol eura. U ugovor je tada ugrađena i klauzula po kojoj je Mura imala rok do 31. svibnja kada se morala odrediti hoće li zadržati i platiti odštetu ili će se s Dakuom rastati, a on se potom vratiti doma, u Osijek.

Zadani rok je prošao, Mura se nije očitovala, razvidno je iznos odštete za taj klub bio previsok i nedostižan, pa je samim tim sve postalo jasno. Daku će od početka priprema biti u kadru s kojim će vježbati trener Stjepan Tomas i pokušati mu se nametnuti kao onaj koji će participirati kao kandidat za bijelo-plavu udarnu momčad.

Prvi strijelac

Inače, Daku je rođen 1. siječnja 1998. godine i povremeni je reprezentativac Kosova. Igrajući za Muru postigao je ukupno 16 golova, od čega 14 u Prvoj ligi Slovenije i još 2 dok je sa suigračima nastupao u kvalifikacijskom natjecanju Konferencijske lige, čime se prometnuo u najboljeg strijelca svog kluba, Mure, koju sad, eto, napušta jer unatoč vrsnom učinku odštetni zahtjev koji je Osijek postavio za Slovence je preskupa investicija, koju na kraju nisu htjeli, ni mogli ispuniti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 05:05