Edin Džeko

 ANTONIO BALIC Cropix
NAPADAČ U SPLITU?

Džeko sve bliže Hajduku, insajder tvrdi: Ponuđen mu je dvogodišnji ugovor, ali sve ovisi o jednom čovjeku

Napadač iz BiH mogao bi uskoro iz Fenerbahčea preseliti u splitski klub
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 13:06

Edin Džeko je na listi Hajdukovih želja. Sportski direktor Nikola Kalinić radi na tome da 38-godišnjeg napadača dovede u Split, a slavni talijanski novinar Nicolo Schira sada je donio i detalje.

Hajduk je, tvrdi Talijan, Džeki ponudio ugovor na dvije godine, do ljeta 2026. godine. Isti izvor navodi da Kalinić i trener Gennaro Gattuso rade na tome da Džeku nagovore da dođe u Hajduk što nije težak zadatak jer je napadač iz BiH navodno itekako zainteresiran za dolazak u HNL. Schira tvrdi kako će rasplet situacije najviše ovisiti o novom treneru Fenerbahčea Joseu Mourinhu.

Džeko je u Fenerbahče došao prošlog ljeta i ugovor s turskim velikanom mu traje do lipnja 2025. godine. U prošloj sezoni je u 46 utakmica zabio 25 golova i upisao 10 asistencija, a prije Fenera igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

S Kalinićem je igrao u Romi u kojoj je bio od 2015. do 2021. godine. Današnji sportski direktor Hajduka je za Rimljane igrao u sezoni 2019./2020. i za Romu je u 19 utakmica zabio pet golova, te upisao dvije asistencije. U Hajduku se nadaju da bi njihovo prijateljstvo i Džekina ljubav prema bijelom klubu mogli biti presudni u ovom poslu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. rujan 2024 15:27