Samuel Dahl

 BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA
MODRI U AKCIJI

Doznajemo: Dinamo ponudio 2,5 milijuna eura za reprezentativca, u klubu žele 4 milijuna

Plavi klub želi dovesti novog švedskog reprezentativca, ali zasad nema uspjeha
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. lipanj 2024. 16:04

U švedskim se medijima pojavila vijest da je Dinamo zainteresiran za lijevoga braniča Djurgardena, 21-godišnjeg Samuela Dahla. Ove je sezone za klub odigrao 19 utakmica (tri asistencije), a u siječnju je debitirao za reprezentaciju Švedske, u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, Švedska je tada pobijedila 2:1.

Prema informacijama iz švedskih medija, Djurgarden je u zimskom prijelaznom roku odbio ponudu francuskog Rennesa i zadržao je Dahla. No, pišu Švedi, sad je zanimanje za Dahla pojačano, a među zainteresiranima je i Dinamo. Štoviše, Sportbladet ističe da je hrvatski prvak već poslao ponudu švedskom klubu, čija je vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 1,5 milijuna eura.

I sve je to točno. Iz izvora bliskih Dahlu, naime, doznali smo da je Dinamo u srijedu poslao pismenu ponudu od 2,5 milijuna eura za ovoga braniča, no švedski je klub odmah odbio tu ponudu. U Djurgardenu, naime, vjeruju da na ime odštete za Dahla mogu dobiti barem 4 milijuna eura.

Nadalje, prema informacijama iz istoga izvora, Dinamov sportski direktor Marko Marić bio je prije mjesec dana na finalu Švedskog kupa Malmö - Djurgarden (Malmö je osvojio Kup nakon izvođenja 11-eraca) i bio je zadovoljan Dahlovom izvedbom. Potom je i trener Sergej Jakirović, nakon što je pogledao video-zapise Dahlovih utakmica, "upalio zeleno svjetlo" i Dinamo je prošloga tjedna krenuo u konkretnu akciju dovođenja novog švedskog reprezentativca.

Međutim, doznali smo da Dinamo u ovom trenutku nema "pole position" u utrci za Dahlom, postoji još nekoliko izdašnijih ponuda od Dinamove i vidjet ćemo kako će se sve dalje rasplitati. Treba svakako naglasiti da je ponuda od 2,5 milijuna eura za lijevog braniča ozbiljan novac i u Maksimirskoj 128 svakako će dobro razmisliti hoće li "pojačati" tu ponudu. K tome, nije zanemariv ni podatak da je u plavoj svlačionici Japanac Ogiwara, lijevi branič od kojeg se mnogo očekuje u dolazećoj sezoni. A kupi li Dinamo Dahla, jedan od te dvojice veći bi dio sezone proveo na klupi...

Linker
01. lipanj 2024 16:12