Nenad Bjelica

 Seskimphoto/seskimphoto/profimedia
UZDANICA NA ODLASKU

Doznajemo: Bjelica stiže na Dinamove pripreme i odvodi ključnog igrača Modrih. Sastanak je već dogovoren

Sve bi se moglo rasplesti u ponedjeljak, kada će se naći oči u oči
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. lipanj 2023. 10:53

Mnogo je transfernih priča kad je Dinamo u pitanju prozujalo kroz eter poput pčela koje su napustile košnicu. Do sada se dogodilo samo ovo: došao je Maxime Bernauer, otišli su Theophile, Tolić i Janković. To je za sada malecka Dinamova rubrika “došli-otišli”.

Kad se radi o dolascima, nakon posljednjeg propalog transfera Monsefa Bakrara, nema konkretnijih novosti, osim onih standardnih, istih i pomalo već dosadnih u stilu “možda će na kraju doći Frigan, Kačavenda, Stojković...”. Dok je na “možda”, nećemo se više baviti s time, ako se nešto konkretnije dogodi, bit će i svježih informacija.

Kad se radi o mogućim odlascima, onda je svježa vijest da bi mladi stoper Jakov Gurlica trebao ostati ovdje u Sloveniji, odnosno otići na posudbu u Bravo. Ali svakako su zanimljivije one vijesti o izlaznim transferima Dinamove velike reprezentativne četvorke. Dakle, i dalje stoji ono što smo čuli kad smo stigli u Sloveniju na Dinamove pripreme. Nema još niti jedne službene ponude, ni pismene niti usmene niti za jednog od “gang od four”, za Livakovića, Petkovića, Ivanušeca i Josipa Šutala.

Pa tako je i ona priča da je Dinamo prodao Šutala u RB Leipzig za 25 milijuna eura - patka. Ali da bi ga Dinamo prodao za tu cijenu, uopće nije sporno, kad bi došla ponuda, vrata Bundeslige bila bi mu otvorena. Bilo bi “sretno Josipe, želimo ti uspjeh u karijeri”. Možda se to i dogodi, ali još nije. Ima još zainteresiranih za Šutala, poglavito iz Premiershipa.

image

Bruno Petković

GORAN MEHKEK/Cropix

Ali ima novosti oko Petkovića i Livakovića. Uspostavljeni su kontakti s predstavnicima zainteresiranih klubova, a to je već ipak malo ozbiljnija priča. Jer se iz kontakata uvijek nešto može zbiti. Bruno Petković bi uistinu mogao postati suigrač Mislava Oršića u Trabzonsporu.

Naši izvori tvrde da bi se sve moglo dogovoriti već u ponedjeljak, kad u isti hotel u kojem se priprema Dinamo stiže Nenad Bjelica sa svojim Trabzonsporom. Pa će se moći oči u oči dogovoriti transfer Petka. Turci, po onome što znamo, nude oko tri milijuna eura plus bonuse, Dinamo bi želio nešto više, ali uvijek postoji mogućnost dogovora ako će Petković baš inzistirati na odlasku. Čini nam se da mu nitko iz plavog doma neće stvarati probleme, a naročito ako se odluči odigrati barem početak kvalifikacija za Ligu prvaka. Ali tko zna, možda se transfer dogodi i bez tog uvjeta, možda samo Petko na Brdu kod Kranja promijeni sobu, možda iz Dinamove ode na drugi kat, u onu koju je rezervirao Trabzonspor.

Također, točno je da je Fiorentina itekako zainteresirana za dolazak Dominika Livakovića. Za sada, po onome što smo uspjeli saznati, Dinamu nude 6 milijuna eura, plus neke bonuse. Ponovno se javlja i Fenerbahçe... Modri bi pak za Livakovića željeli barem 8 milijuna eura plus bonuse, tako da se nekako zaokruži ona cifra od 10 milijuna eura, koliko iznosi izlazna klauzula za najboljeg hrvatskog vratara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 19:47