Sergej Jakirović

 Goran Mehkek/imago Stock&people/profimedia
IZVLAČENJE IZ ‘ZAVJETRINE‘

Dok čeka pojačanje, Jakirović ima niz problema. U vatru bi mogao gurnuti igrača koji je već zaboravljen

Dinamo je i dalje u potrazi za srednjim braničem koji bi odmah slovio za pojačanje
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. veljača 2024. 16:51

Ni Španjolac Raul Torrente (22, Granada), ni Ukrajinac Arsenij Batagov (21, Zorja), ne dolaze u Maksimir. Spomenuti su srednji braniči bili na Dinamovu radaru, pregovaralo se s njihovim klubovima, ali na kraju dogovor nije postignut.

Problem su, dakako, bile financije - Zorja je za Batagova tražila 3,5 milijuna eura, a to je za maksimirski klub bilo previše. Plavi bi pristali na odštetu do dva milijuna eura, Ukrajinci nisu željeli popustiti i pregovori su u utorak prekinuti.

Oživjela glasina

Slična je situacija bila i u razgovorima s Granadom, Torrenteu ugovor istječe na ljeto i Dinamo je u tome vidio svoju priliku za dovođenje mladoga stopera s iskustvom igranja u LaLigi (32 utakmice). No, u Granadi su procijenili da će im Torrente trebati do kraja sezone (u nedjeljnom 3:3 remiju kod Barcelone Torrente je, kao taktička zamjena, ušao na teren u sudačkoj nadoknadi) i odlučili su ga zadržati.

image

Dejan Lovren

Mourad Allili/sipa Press/profimedia

I onda se, nakon definitivnog završetka pregovora sa Španjolcima i Ukrajincima, iznova zavrtjela glasina oko možebitnog povratka Dejana Lovrena u Dinamo. Slično je bilo i ljetos, ali je povratak u surovu stvarnost donijela spoznaja da Lovren u Lyonu zarađuje 4,5 milijuna eura godišnje. Neto.

Sad je opet ta glasina oživjela, možda su temelji pronađeni u spoznaji da Lovren nije igrao posljednje dvije utakmice. No, bio je lakše ozlijeđen, pa su, po svemu sudeći, male šanse za taj transfer do četvrtka u ponoć kad završava prijelazni rok u Hrvatskoj. Lovrenu ugovor istječe na ljeto sljedeće godine i ako je zainteresiran za povratak u Maksimir, jedna je od opcija posudba do ljeta. Dakako, Lyon bi ga plaćao, složi li se francuski klub s tom sjajnom idejom! Ali, to je još u utorak predvečer bila želja “na dugom štapu”, međutim, stigla je informacija da bi u Zagreb u srijedu, na liječnički pregled, trebao doći Cipranin Konstantinos Laifis, 30-godišnji srednji branič Standarda iz Liegea. Laifis je iskusan igrač, reprezentativac je svoje zemlje (56 utakmica), ljevak je i može, osim stoperske, pokriti i poziciju na lijevom obrambenom boku.

Već u četvrtak

Uglavnom, Dinamo je u potrazi za srednjim braničem i pokušat će učiniti sve da dovede stopera koji bi odmah bio pojačanje. No, nije to lako učiniti s ograničenim financijama, iako je ta pozicija definitivno deficitarna u plavoj momčadi. Ozlijeđeni su Šutalo i Perić, pa je trener Sergej Jakirović ostao na Theophileu, koji je u ponedjeljak produžio ugovor s Plavima do ljeta 2025. godine, te na mladićima Živkoviću i Perkoviću. Bernauer je već duže vrijeme u zavjetrini, ali tko zna što donosi budućnost, možda će Jakirović biti primoran “u vatru” gurnuti i dosad neuvjerljivog Francuza.

image

Maxime Bernauer

GORAN MEHKEK Cropix

I to možda već u četvrtak u Sevilli protiv Betisa. Jer, Jakirović ima niz problema u svlačionici uoči te utakmice. Na ozljedu se, naime, nakon dvoboja s Lokomotivom požalio desni branič Ristovski (lisni mišić) i ne bude li mogao igrati bit će to veliki hendikep. A onda bi uslijedile pretumbacije po posljednjem obrambenom redu jer pravoga desnog braniča, kao alternaciju za Ristovskog, Jakirović jednostavno nema za europske utakmice, budući da novopridošli Francuz Pierre-Gabriel, nema pravo nastupa u Konferencijskoj ligi.

Postoji inačica i da stoperi budu Bernauer i Theophile, a na desnom bi obrambenom boku nastupio Živković. Na lijevom će biti Perković jer je i Japanac Ogiwara obnovio ozljedu gležnja u Kranjčevićevoj. Srećom, ništa nije puklo, ali gležanj je natečen. Ogiwara putuje u Sevillu, ali mali su izgledi da će nastupiti, posebno ne od prve minute. Baturina ima problema s disanjem, nikako da se riješi te viroze, a Špikić je dobio udarac u glavu protiv Lokomotive. Međutim, obojica bi trebali biti spremni za igru u Sevilli.

Linker
03. svibanj 2024 14:08