GORAN MEHKEK Cropix
JOŠ TRANSFERA U PRIPREMI

Dinamo želi Livakovića zadržati što duže, Turcima se to ne sviđa. Ipak, sigurno će braniti protiv Hajduka

U sastavu Plavih trebao bi biti i Luka Ivanušec, ozljeda mišića ipak nije teže prirode
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 07:39

Iako se pregovara u svezi možebitnog transfera Dinamova kapetana i vratara Dominika Livakovića u turski Fenerbahče, nije upitan Livakovićev nastup u petak protiv Hajduka. Plavi će vratar, eto, sigurno čuvati svoju mrežu na prvenstvenom startu. Kako trenutačno stoje stvari, najveća se “borba” vodi oko datuma Livakovićeva odlaska. Dinamo bi ga želio zadržati do 15. kolovoza, no Turcima se takav scenarij baš i ne sviđa, pa ćemo vidjeti što će se dalje događati.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U sastavu Plavih trebao bi biti i Luka Ivanušec, ozljeda mišića ipak nije teže prirode. Dobio je udarac u list, nije riječ o istegnuću ili puknuću mišićnih vlakana, što bi ga udaljilo od travnjaka. Nema nikakvih novosti ni oko možebitnog Ivanušecova odlaska iz Maksimira, zanimanja inozemnih klubova ima, baš kao i za Petkovića, Baturinu i Josipa Šutala. Petkoviću još nije ponuđen produžetak ugovora, no ta je opcija svakako vrlo aktualna i nešto će se u dolazećim danima događati i na tom planu.

Lokomotivini “dragulji” Lukas Kačavenda i Luka Stojković i dalje su na Dinamovom radaru. Vodstva Dinama i Lokomotive razgovaraju o tim transferima, upitna je, dakako, visina odštete i klubovi traže “zlatnu sredinu” u kojoj bi svi bili zadovoljni.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U slovenskim se medijima, inače, pojavila informacija kako je Dinamo, u slučaju Livakovićeva odlaska, zainteresiran za Olimpijina vratara Matevža Vidovšeka (23). Međutim, u Maksimiru su nam demantirali bilo kakvo zanimanje za čuvara mreže ljubljanskog kluba.

Ode li, naime, Livaković, trener Igor Bišćan može računati na Nevistića i Zagorca, a u svakom je trenutku otvorena i opcija otkupa nadarenoga mladog reprezentativca Čavline iz Lokomotive. Prošloga je ljeta, naime, pustivši Čavlinu na Kajzericu, Dinamo u ugovor stavio klauzulu da ima pravo prvokupa za 500.000 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. lipanj 2024 11:12