Bruno Petković

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
VATRENI NA PREKRETNICI

Dinamo uskoro objavljuje važnu vijest oko Petkovića? Evo i što se događa s Baturinom

Mlada zvijezda Modrih mnogo je bliže ostanu nego odlasku, dok se za Petkovića čeka ponuda
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. lipanj 2024. 12:13

Sad kad je očito završila hrvatska priča na Euru u Njemačkoj, kad je Dinamo u pitanju, odmah su se počele vrtjeti priče oko Brune Petkovića i Martina Baturine. Hoće li hrvatski reprezentativci ovog ljetnog mercata otići iz plavog doma? Zasad iz kluba nema informacija da su u Maksimirsku 128 stigle bilo kakve ponude za taj dvojac, za najvažnije igrače aktualnih prvaka.

Međutim, to i nije nekakvo iznenađenje, jer sasvim je razvidno da će nogometno tržište početi cvasti tek nakon završetka starokontinentalnog nogometnog skupa u Njemačkoj. Kad smo prije nekog vremena u plavom klubu pričali oko mogućeg odlaska Baturine, dobili smo odgovor koji je sugerirao da će ‘desetka‘ ostati u Dinamu. Ali naravno, nikad nemojte podcijeniti nogometno tržište, bogate klubove koji bi mogli poslati ponudu koja ima oznaku one koja se jednostavno ne može odbiti. No zasad je Martin mnogo bliže ostanku nego odlasku, to je definitivno.

Ali posve je druga priča s Petkovićem. Znate za onu njegovu ugovornu klauzulu po kojoj može otići ako netko do 15. srpnja ponudi 2,5 milijuna eura. Istina, postojala je i klauzula po kojoj je do 15. lipnja netko mogao ponuditi 2 milijuna eura, ali to se nije dogodilo.

image

Petković i Baturina

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Ali sad definitivno bode u oči taj 15. srpnja... Sve je bliže i bliže. I nemojte se iznenaditi ako za koji dan stigne informacija da su u Maksimiru zaprimili ponudu za Petka. Ako ni do navedenog datuma ne dođe do transfera, Petković ‘izlazi na tržište‘, odnosno, tad više nema fiksne klauzule, nego će se odšteta dogovarati s Dinamom.

A to će onda značiti da Bruno sigurno ostaje u plavom dresu. Jer koji bi to klub koji želi modrog i reprezentativnog napadača propustio iskoristiti klauzulu od 2,5 milijuna eura, a onda kasnije pregovarao sa zagrebačkim klubom koji bi tada mogao bitno podebljati cijenu njegovog odlaska.

Dakle, 15. srpnja je ‘dan D‘ kad ćemo saznati ostaje li Petković u Dinamu ili ne. U plavom domu bi svakako željeli da ostane, kao što žele i kad je u pitanju Baturina. S njim dvojicom bi treneru Sergeju Jakiroviću bilo mnogo lakše krenuti u juriš na Ligu prvaka. S hrvatskim reprezentativcima u rosteru Dinamo bi bio mnogo jači. Još kad im se pridruži Marko Pjaca, te ako se ostvare dolasci Šotičeka i Gnezde-Čerina moglo bi se kazati da bi plavi klub mogao itekako puno toga kazati u Europi.

Linker
26. lipanj 2024 12:14