Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Dinamo poslao igrača u susjedstvo, Šutalu stiže stasita zvijezda, rastanak Guardiole i Portugalca

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 22:12

22.10 Sprema se veliki posao na Otoku! Engleski reprezentativac Marc Guehi mogao bi preći iz Crystal Palacea u Newcastle, a transfer u tom slučaju vrijedi oko 80 milijuna eura. Pregovori između Orlova i Svraka traju već neko vrijeme, Crystal Palace u više je navrata odbio ponude Newcastlea, ali čini se da ovaj iznos odgovara i jednoj i drugoj strani, izvještava Independent.

21.52 Ajax bi uskoro trebao dobiti pojačanje u napadu, tvrdi nizozemski Telegraaf. Wout Weghorst. nizozemski reprezentativac, nakon liječničkog pregleda trebao bi potpisati ugovor s klubom iz Amsterdama do 2026. godine. Visokog napadača (197 centimetara) u Ajaxu će dočekati i Josip Šutalo.

Weghorst je za Oranje upisao 39 nastupa i 12 pogodaka.

21.40 Dinamo sutra kreće u drugi obračun protiv Qarabaga i lov na Ligu prvaka. U pozadini utakmice, pojavio se i interes Modrih za veznjaka azerbajdžanskog prvaka. Maksimirskom klubu zanimljiv je Julio Romao, brazilski veznjak iz Qarabaga, ali cijena je 'paprena'.

Više pročitajte OVDJE.

21.18 Iako su bili "tihi" kroz cijeli prijelazni rok, Liverpool je u završnici dogovorio prvo pojačanje. Međutim, ono će stići tek idućeg ljeta. Novi član Redsa postat će Giorgi Mamardašvili, gruzijski vratar, ali ipak će ostati na posudbi u Valenciji do idućeg ljeta. Odšteta bi trebala iznositi 30 milijuna eura, uz pet milijuna potencijalnih bonusa za "šišmiše".

21.00 Osim igračkog, zanimljivo je i na trenerskom tržištu. Kako prenosi španjolska Marca, nije isključeno da u bližoj budućnosti ponovno vidimo suradnju velikana - Cristiana Ronalda i Zinédinea Zidanea! Naime, Portugalac je, navodno, upravi Al-Nassra predložio da na trenersku funkciju instalira legenedarnog Francuza. Kakva je bila njihova suradnja u Real Madridu, jasno će ilustrirati tri osvojene Lige prvaka u tom razdoblju.

20.15 U završnici prijelaznog roka, Liverpool dogovara prvo pojačanje. Naime, kako javlja Fabrizio Romano, Redsi su u pregovorima s Juventusom oko dovođenja Federica Chiese. I iznos potencijalne plaće, ali i iznos odštete, kreće se oko 15 milijuna eura. Pregovori su u tijeku.

20.00 Al Hilal predstavio je Joaa Cancela kao novo pojačanje! Saudijski klub potpisao je polivalentnog Portugalca do ljeta 2027. godine, a Manchester City zaradit će 25 milijuna eura. Cancelo bi trebao zarađivati 15 milijuna eura po sezoni.

19.15 Daniel Štefulj otišao je na posudbu u Győr. Dinamov bek, koji je prošlu sezonu odradio na posudbi u Slaven Belupu, ove će sezone nositi dres mađarskog kluba. U redove Modrih stigao je prije tri godine iz Rijeke za milijun eura, ali je u maksimirskom klubu upisao tek 18 nastupa.

18.53 Al-Hilal i Bayern dogovorili su sve oko transfera Kingsleya Comana, javlja Florian Plettenberg, novinar upućen u zbivanja u bavarskom velikanu. Ipak, iako su klubovi našli zajednički jezik, konačna odluka sada je na 28-godišnjem ofenzivcu. Francuz je u Bavarsku prvi put stigao 2015., na posudbu iz Juventusa, a dvije godine kasnije i službeno je postao član Bayerna.

18.30 Uoči utakmice s Qarabagom, trener Sergej Jakirović prokomentirao je otpisanog dinamovca koji je posebno zaintrigirao tamošnje novinare. Više pročitajte OVDJE.

17.40 Raheem Sterling opet mijenja premierligašku adresu? Engleski mediji iznose da je za Chelseajeva napadača zainteresiran Manchester United. Sterling je tri godine nastupao za Liverpool i tamo pamti najbolje igračke dane, zatim je preselio u Manchester City, a 2022. postat će članom plavih Londončana. Međutim, novi trener Enzo Maresca izbacio ga je iz treninga s prvom momčadi, što jasno govori o tome računa li na njega ili ne.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia

16.54 Jadon Sancho na izlaznim je vratima Manchester Uniteda. Engleski ofenzivac prethodnu je polusezonu proveo na posudbi u Borussiji Dortmund, iz koje je i stigao na Old Trafford, a čini se da se bliži rastanak njega i Crvenih vragova. United ga je platio čak 85 milijuna eura, a za njegove usluge sada su zainteresirani Juventus i Chelsea.

U karijeri ima i 23 nastupa za englesku reprezentaciju, uz tri postignuta pogotka.

16.27 Rui Patricio novi je suigrač Marija Pašalića! Portugalski vratar prešao je iz Rome u Atalantu u besplatnom transferu, a klubu iz Bergama obvezao se do idućeg ljeta. Patricio je dosad branio boje Sportinga, Wolvesa i Rome, a najveći uspjeh karijere zasigurno mu je europsko zlato s reprezentacijom Portugala 2016.

16.00 Poljski nogometni vratar Wojciech Szczesny (34) objavio je završetak igračke karijere. Ova je odluka stigla samo nekoliko tjedana nakon što je Szczesny sporazumno raskinuo ugovor s talijanskim velikanom Juventusom.

Szczesny je napustio svoju rodnu Varšavu još kao 16-godišnjak te je profesionalnu karijeru započeo u londonskom Arsenalu. Za prvu je momčad "topnika" u razdoblju od 2009. do 2015. godine upisao 181 nastup u svim natjecanjima. Uslijedila je dvogodišnja posudba u Romi, dok je od 2017. do 2024. u sedam sezona provedenih u Juventusu ostvario 252 nastupa za torinsku "staru damu" s kojom je osvojio tri naslova talijanskog prvaka.

Za poljsku reprezentaciju je ostvario 84 nastupa.

"Napustio sam Varšavu u lipnju 2006. kako bih se pridružio Arsenalu s jednim snom - zarađivati igrajući nogomet. Nisam imao pojma kako će to biti putovanje života. Sve što imam i sve što jesam dugujem prelijepoj nogometnoj igri", objavio je Szczesny putem Instagrama. (Hina)

15.20 Sve je spremno za transfer Romelua Lukakua u Napoli, izvještava Fabrizio Romano. Čini se da je sagi stigao kraj, stasiti Belgijac ponovo će udružiti snage s Antoniom Conteom, s kojim je već surađivao u Interu i osvojio Scudetto. Chelsea bi trebao zaraditi 30 milijuna eura, a Lukaku će s Napolijem potpisati do ljeta 2027. godine.

14.46 Dok u Arsenalu čekaju finalizaciju posla s Mikelom Merinom kao svojim novim pojačanjem, rade i na prodaji pojedinih igrača. Tako su sve dogovorili s Crystal Palaceom oko transfera napadača Eddieja Nketiaha. Transfer je vrijedan 30 milijuna funti i to tako da će 'Topnici' odmah dobiti 25, a još pet mogu dobiti na ime raznih bonusa. Isto tako je Porto objavio dolazak Fabija Vieire koji je došao na posudbu do kraja sezone. Vieira je u Arsenal stigao upravo iz Porta u ljeto 2022. godine.

14.14 Chelsea je privatizirao prijelazni rok jer se gotovo svaka druga vijest veže za klub sa Stamford Bridgea. Sada Sky Sports donosi kako je Chelsea zainteresiran za Ivana Toneyja, 28-godišnjeg napadača Brentforda koji ima šest nastupa za englesku reprezentaciju. Chelsea traži još jednog napadača, Toney bi bio dobar izbor, a njega žele i pojedini klubovi iz Saudijske Arabije. Oni imaju više novca, ali Chelsea nudi Premier League..

NK Osijek završnicu prijelaznog roka odrađuje u velikom stilu. Doznajemo da će klub s Drave idućih dana stisnuti "gas" i predstaviti čak četiri pojačanja.

Među njima je i najbolji strijelac Maribora Arnel Jakupović, kojem je prošle sezone nedostajao jedan gol da bude prvi golgeter slovenskog prvenstva (17 pogodaka). Osijek će ga platiti milijun eura s bonusima.

Osim toga spremaju se još tri pojačanja, među njima i jedno iz Benfice.

Opširnije donosimo OVDJE.

image
Images/shutterstock Editorial/profimedia

12.56 Manchester United i PSG su dogovorili transfer Manuela Ugartea koji bi za 60 milijuna eura trebao prijeći na Old Trafford. Čeka se samo liječnički pregled da transfer i službeno bude potvrđen. Iz pariškog kluba su zadovoljni što su dobili sve što su željeli. Manchester United je Ugartea želio dovesti na posudbu, ali PSG je inzistirao na prodaji što su uspjeli i dobiti, a imaju i klauzulu po kojoj će dobiti dodatnih 10% od prodaje u slučaju prihoda od sljedeće zarade.

12.06 Chelsea je doveo još jedno pojačanje, a pitanje je znaju li uopće u klubu sa Stamford Bridgea koliko su igrača doveli u posljednjih nekoliko sezona. Novi potpis je Mike Penders, 19-godišnji vratar kojeg su Gentu platili 20 milijuna eura. Penders će ostati na posudbi u Belgiji do kraja sljedeće sezone, a tko zna, možda u Chelseaju do tada i zaborave da ga imaju.

11.35 Scott McTominay blizu je transfera u Napoli. Klubovi su se dogovorili, i preostaje tek da 27-godišnji škotski veznjak dogovori osobne uvjete. Manchester United i Napoli već su se dogovorili oko naknade za transfer koja iznosi 30 milijuna eura. Dolazak Manuela Ugartea pokazao je Škotu kako za njega neće biti mjesta. McTominay je za United odigrao 255 utakmica, zabio 29 golova i podigao dva trofeja. Očekuje se kako bi u idućih nekoliko sati transfer mogao biti finaliziran.

11.12 Juventus je doveo jedno pojačanje, a na pragu je drugog. Iz Porta je stigao Francisco Conceição koji dolazi na jednogodišnju posdubu s opcijom otkupa ugovora dok se čeka i službena potvrda za Teuna Koopmeinersa koji iz Atalante treba doći za 52 milijuna eura uz bonuse od sedam milijuna.

10.32 Kingsley Coman i službeno je zatražio odlazak iz Bayerna. Čelnici bavarskog velikana nemaju ništa protiv, naravno stigne li ponuda koja će ih zadovoljiti. Coman je u Bayern došao prije devet godina iz Juventusa za 28 milijuna eura, odigrao je do sada 296 utakmica, zabio 64 gola i dodao 66 asistencija te osvojio čak 20 trofeja uključujući i Ligu prvaka u sezoni 2019./20.

Štoviše, u finalu protiv PSG-a zabio je jedini gol na utakmici. Prošle sezone mučio se s ozljedama, a u aktualnoj je pao u drugi plan. Odigrao je, istina, obje Bayernove utakmice u Kupu i prvenstvu, ali je u igru ušao tek u završnici. Coman je ranije odbio ponude iz Saudijske Arabije, a navodno za njega postoji interes nekoliko klubova iz Premiershipa. Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procijenjuje na 50 milijuna eura.

Napokon je završila i saga oko transfera Manuela Ugartea u Manchester United. Fabrizio Romano objavio je da su klubovi postigli dogovor te da će PSG zaraditi 50 milijuna eura odštete, plus 10 milijuna bonusa.

Urugvajac je prije PSG-a, u koji je stigao 2023. godine, igrao za Fénix, Famalicão i Sporting.

9.45 Njemački nogometni stručnjak Bruno Labbadia (58) imenovan je novim izbornikom afričkog doprvaka Nigerije.

Iz Nigerijskog nogometnog saveza nisu objavili nikakve detalje ugovora.

Inače, Labbadia je već treći trener na klupi Nigerije ove godine, nakon Portugalca Josea Peseira kojemu nije produžen ugovor nakon osvajanja drugog mjesta na Afričkom prvenstvu početkom godine te Finidija Georgea koji je potom vodio četiri utakmice.

Prvi put će na klupi Nigerije Labbadia sjediti već za 12 dana u kvalifikacijskom susretu za novo Afričko prventvo protiv susjednog Benina.

Za Labbadiju, koji je vodio Bayer Leverkusen, Hamburger SV, Stuttgart, Wolfsburg i Herthu, ovo će biti prvi trenerski angažman izvan Njemačke.

9.45 Liverpool je ljetos mirovao na nogometnom tržištu, ali će se u finišu prijelaznog roka to promijeniti. Blizu je dogovor s Valencijom vrijedan 35 milijuna eura za Giorgija Mamardašvilija. Gruzijski vratar ne bi odmah preselio na Anfield nego bi i iduću sezonu provesti na posudbi u Valenciji.

Inače, Valencija je prije dvije i pol godine kupila Mamardašvilija od Dinamo Tbilisija za svega 850.000 eura, čak 40 puta manji iznos nego što će zaraditi na njegovoj prodaji. Također, Liverpool je krenuo i po Federica Chiesu. Talijanski krilni napadač u posljednjoj je godini ugovora, a odšteta je navodno 15 milijuna eura.

8.45 Cristiano Ronaldo prvi put otkrio da će Saudijska Arabija biti njegova posljednja stepenica u karijeri.

- Ne znam hoću li se uskoro umirotiviti. Ipak, to će vjerojatno biti u Saudijskoj Arabiji. Dobro se osjećam ovdje.

Više pročitajte OVDJE.

Roko Šimić bio je na pragu odlaska u Sunderland, no engleski mediji javljaju da bi moglo doći do preokreta. Michael Graham, novinar Sports Illustrateda koji prati Sunderland, tvrdi kako je za Šimića jako zagrizao jedan njemački bundesligaški klub.

Više pročitajte OVDJE.

image
Ricardo Larreina/Imago Sportfotodienst/Profimedia

8.15 Portugalski veznjak Fabio Vieira odlazi iz Arsenala na posudbu u Porto, klub kojemu su Topnici za njega prije dvije godine isplatili 35 milijuna eura.

Kako potvrđuje Fabrizio Romano, svi su papiri pripremljeni i čeka se samo liječnički pregled. Porto nema opciju otkupa njegova ugovora, po kraju sezone Vieira se vraća u London.

7.39 Manchester City je kasno sinoć dogovorio 25 milijuna eura vrijednu prodaju Joãa Cancela u Al-Hilal. Portugalac tek treba usuglasiti osobne uvjete sa saudijskim klubom, a prema pisanju BBC-ja, na stolu je trogodišnji ugovor.

Cancelo je u zadnje dvije sezone imao razmirice s trenerom Pepom Guardiolom, optuživši ga između ostalog da laže te da je bio nepošten prema njemu. Guardiola ga je slao na posudbe u Bayern i Barcelonu, a ove sezone nije ga koristio u prve dvije utakmice Premier lige.

Između njih je, kako su pisali kroničari Cityja, prije toga bilo žestokih svađa na treninzima, a premda je Guardiola nedavno poručio da Cancelo "možda i dalje ima budućnost u klubu", bilo je jasno da ga se želi riješiti.

image
Ulrich Wagner/imago Sportfotodienst/profimedia

7.00 Tammy Abraham je pred odlaskom na posudbu u West Ham, izvijestio je Il Corriere dello Sport. Napadač Rome vratio bi se u London, gdje je ranije igrao za Chelsea, s opcijom otkupa ugovora, a spominje se iznos od oko 23 milijuna eura.

Klubovi su blizu realizacije posla. Abraham je u Romu stigao 2022. godine te je u 120 nastupa postigao 37 pogodaka.

6.50 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Sve smo bliže kraju ljetnog mercata, ali borba na tržištu još uvijek traje. Evo kratkog sažetka jučerašnjih glavnih vijesti.

► Veznjak Dinama, 21-godišnji Ivan Šaranić, karijeru će nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Potpisao je za Al Bataeh kojeg vodi bivši trener Lokomotive i Rijeke Goran Tomić.

► Franjo Ivanović, odlazi u belgijski Royal Union St.Gilloise. Belgijski je klub ponudio otprilike četiri milijuna eura koliko je tražila Rijeka.

► Nakon sporazumnog raskida ugovora s prvoligašem Varaždinom, napadač Ante Vukušić odlazi u Zrinski iz Jurjevca, član SuperSport Prve nogometne lige koji je prošle sezone do posljednjega kola vodio bitku za prvo mjesto sa Šibenikom.

► NK Varaždin ostao je bez mladog veznjaka Karla Lusavca koji će karijeru nastaviti u danskim drugoligašu AC Horsens. Transfer je vrijedan 700 tisuća eura i jedan je od najvećih u povijesti Varaždina.

► Ante Rebić (30) napokon je pronašao klub u kojem će nastaviti karijeru. Po odlasku iz turskog Bešiktaša, bivši hrvatski reprezentativac postao je novi član talijanskog prvoligaša Leccea.

Linker
19. rujan 2024 05:50