GORAN MEHKEK Cropix
MODRI JOŠ JAČI?

Dinamo je napravio vrhunski posao, moguće je da na Maksimir sleti još jedno pojačanje za napad!

Ljetni mercato bio je za nekakvu nategnutu dvojku, ali zimski je za plus četiri
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. siječanj 2024. 16:27

Sergej Jakirović je na utakmici protiv Celja otkrio sve karte. Ako je ikad i bilo, sad više nema nikakvih nepoznanica. Udarni sastav Dinama za prvu utakmicu s Lokomotivom, 23. siječnja, kao i za proljetni dio sezone, izgledat će ovako: Zagorac - Ristovski, Živković, Theophile, Ogiwara - Ademi, Mišić - Kaneko, Baturina, Hoxha - Petković. S tim da, naravno, treba vidjeti hoće li problem s gležnjem novog japanskog lijevog beka biti saniran do sudara s Lokosima. Trebao bi biti, barem su takve informacije.

Pun pogodak

Dakle, u ovom zimskom mercatu je Sergej Jakirović, budući da je on “glumio” sportskog direktora, odabrao pojačanja i, kao što treba biti, gurnuo ih u udarni sastav. Tu mislimo na trojac Živković, Ogiwara, Hoxha.

Također, tu su odmah kao alternativa Petkoviću i Brodić i Kulenović. Dvojac koji se dosad također pokazao kao pun pogodak. Drugim riječima, modri zimski mercato ispao je pun pogodak. Dobro, treba još vidjeti kako će se predstaviti Ogiwara, ali kad razgovarate s ljudima iz plavog kluba, odgovor je uvijek - to je to! Za razliku od Takura Kaneka, novi Japanac neće trebati nikakve posebne prilagodbe jer je došao u klub u kojem već igra njegov zemljak, pa mu je puno lakše. Kažu nam da je i Kaneko mnogo opušteniji i raspoloženiji otkad je stigao Ogiwara ili, kako ga u Dinamo zovu, Ogi! Japanski dvojac Ogi i Taki je nerazdvojan, stalno su skupa, naravno, uz prevoditelja Kena.

Stručno i analitički

Zašto ističemo da je ovoga puta prijelazni rok odrađen super? Pa, zato jer onaj ljetni nije. Sjetite se samo kako je završilo sa Sosom i Mihajličenkom, s time da Bernauer, Halilović, kao i Antonio Marin, koji se vratio s posudbe, nisu bili predviđeni za udarnu postavu, Kaneko se prilagođavao, a niti Gabrijel Vidović nije odmah postao dio najbolje jedanaestorice. Nakon ljetnog mercata praktički niti jedan igrač nije bio pojačanje! To je tek kasnije postao Kaneko i Kevin Theophile, koji je vraćen iz “mirovine”. A ovoga puta to su odmah postala trojica! Ljetni prijelazni rok je odrađen za “nategnutu” dvojku, a ovaj zimski za plus četiri. Da se još uspio dovesti Brekalo, onda bi to bila čista petica.

E, sad bi netko mogao kazati “pa što će Dinamu sportski direktor kad se, kao što vidimo, može i bez njega?” Sve to može rješavati Jakirović uz potporu skauta Darija Dabca i Marka Vukelića, poznatijeg kao Bimbo. No, ne može trener obavljati dva posla, sportski direktor mora postojati, mora se stručno i analitički stalno baviti transfernim poslovima, pronalaženjem adekvatnih igrača.

Treneru Sergeju Jakiroviću fokus ipak mora biti isključivo na momčad. Zato, bez obzira na ovaj uspješni zimski mercato, u Maksimiru mora osvanuti sportski direktor. Barem pred ljetni prijelazni rok. A do tada se može uživati u plodovima ovog uspješnog zimskog...

Možda dođe još jedan ofenzivac

U klubu nam kažu, s obzirom na to da je otpao Brekalo, da bi se ipak moglo dovesti još jedno pojačanje u napadu. Neće se, naravno, to raditi navrat-nanos, nema potrebe da bilo što uradi pod mus, no ako se otvori kakva prilika još bi neko pojačanje moglo osvanuti u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 10:55