Talisca i C.Ronaldo

 ABDULLAH MAHDI Afp
POSTAO PREKOBROJAN

Bio je najveće zvijezda Al-Nassra prije dolaska C.Ronalda i Brozovića, a sada ga se klub odriče

Brazilac je u saudijski klub došao u ljeto 2021. godine
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 20:08

Al-Nassr ne prestaje s dovođenjem pojačanja. Saudijski klub je danas potvrdio dolazak Otávija kojeg je Portu platio 60 milijuna eura što je najveći iznos kojeg je Al-Nassr platio kao odštetu za nekog igrača u povijesti kluba.

Rekord je do sada držao Sadio Mané koji je plaćen 30 milijuna eura, a ovog ljeta su došli i Seko Fofana (25 milijuna), Marcelo Brozović (18 milijuna) i Alex Telles (4,6 milijuna), a kada ovom kvintetu pojačanja pridodate Cristiana Ronalda jasno je kako trener Luís Castro na raspolaganju ima jako dobru momčad.

U Al-Nassru igraju i stranci koji su došli prije Cristiana Ronalda - David Ospina, Ghislain Konan, Pity Martinez te Anderson Talisca koji je prije dolaska Portugalca bio najveća zvijezda momčadi dok bi sada mogao otiči iz kluba.

Brazilac, naime, ne samo da je izgubio mjesto najveće zvijezde momčadi nego je toliko pao u hijerarhiji da ga klub vjerojatno neće prijaviti za Azijsku ligu prvaka. Naime, pravila AFC-a dopuštaju da u tamošnjem elitnom europskom natjecanju svaka momčad može nastupiti sa samo pet igrača rođenih van Azije. Španjolski Sport saznaje kako Talisca nije u konkurenciji za jedno od tih pet mjesta. Uostalom, i jedno od ovoljetnih pojačanja će ostati bez tog mjesta jer je jedno rezervirano za Cristiana Ronalda.

Navodno Talisca nije zadovoljan s takvim raspletom i želio bi napustiti klub, a zanimanje za njega je pokazao Besiktas u čijim je redovima 29-godišnji nogometaš igrao između 2016. i 2018. godine. Talisca je u Al-Nassr došao u ljeto 2021. godine.

Linker
14. svibanj 2024 18:51