MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Španjolci otkrivaju

Barcelona sprema senzacionalan transfer i već na zimu dovodi jednu od najvećih zvijezda Manchester Cityja?!

Španjolci izvještavaju kako je argentinski veznjak navodno stavio klauzulu o odlasku u svoj ugovor
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2023. 16:49

U Barceloni nikada ne miruju pa je već dogovoren okviran plan za vrijeme koje dolazi nakon što Robert Lewandowski objesi kopačke o klin.

Najbolji napadač katalonskog velikana zagazio je u 36. godinu, što sugerira da mu se karijera bliži kraju. Poljski internacionalac i dalje ima ugovor s Kataloncima sve do 2026. - čak i s opcijom produljenja za još jednu sezonu.

image

Julian Alvarez i Luka Modrić

JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

Lewandowski je u vrhunskoj formi iako ga trenutačno muči ozljeda gležnja. Ove sezone odigrao je deset utakmica i postigao šest golova. Dakle, i dalje se radi o elitnom napadaču. Međutim, Barça mora razmišljati o alternativi u dugoročnom smislu, navodi Bild.

A čini se da je struka u katalonskoj prijestolnici već identificirala odgovarajućeg kandidata. Kako izvještava španjolski list Sport, napadač Manchester Cityja trebao bi doći kao pojačanje na zimu, a radi se o Juliánu Álvarezu!

Svjetski prvak s Argentinom trenutno je pod palicom trenera Pepa Guardiole. No, Álvarez ima strahovitu konkurenciju u vidu Erlinga Haalanda. Svejedno je ove sezone skupio šest golova u 13 utakmica.

image

Julian Alvarez

MI NEWS Nurphoto Via Afp

Álvarez je u City došao 2022., a ugovorom je vezan do 2028. godine. Međutim, španjolski mediji stalno izvještavaju kako je argentinski napadač navodno stavio klauzulu o odlasku u svoj ugovor. Prema toj klauzuli mogao bi promijeniti klub ako netko ponudi cifru od 50 milijuna eura.

Jasno je, to je za Katalonce golema svota. Osim toga, malo je vjerojatno da će Man. City pustiti najboljeg igrača - pogotovo ne u zimskom prijelaznom roku usred sezone. Uz to sve, Barça nije jedina koja čeka u redu. Navodno je za Argentinca zainteresiran i Real Madrid, da ne spominjemo i druge kandidate.

Linker
01. svibanj 2024 10:07