NIKSA STIPANICEV Cropix
NOVA DESTINACIJA

Alen Halilović ima novi klub! Nekoć velika nada Hrvatske opet u Španjolskoj: ‘Ostaje mu samo potpisati‘

Donedavni igrač Rijeke bit će jedini stranac na novoj nogometnoj destinaciji
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. srpanj 2023. 13:43

Njemački Transfermarkt izvještava da Alen Halilović ima novi klub! Nekadašnja velika nada Dinama i hrvatskog nogometa bez adrese je od početka ove godine, kada je raskrstio s Rijekom. Novu destinaciju - 12. u karijeri - Halilović je pronašao u španjolskom drugoligašu CD Eldense.

Spomenuti medij izvještava da Halilović još uvijek nije potpisao ugovor, no sve je dogovoreno i očekuje se da će njegov transfer u Eldense uskoro biti služben. Radi se o jednogodišnjom ugovoru s opcijom još jedne sezone. Podsjetimo, Halilović je početkom godine trebao prijeći u grčki Aris, ali u klubu nisu bili zadovoljni rezultatima liječničkog pregleda našeg 26-godišnjeg veznjaka, koji je 10 puta nastupio u dresu hrvatske reprezentacije.

image

Alen Halilović u dresu Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Halilovićev novi klub Eldense prošle je sezone izborio drugi razred španjolskog nogometa. U trećem ranku (Primera Federacion) završili su na drugom mjestu, a u La Ligu 2 kročili su na račun pobjede nad Celtom de Vigo B i Real Madrid Castillom u kvalifikacijama za promociju. Zanimljivo, Halilović će biti prvi stranac u momčadi, svi igrači Eldensea dolaze iz Španjolske.

Ekipa Eldensea prema Transfermarktu procijenjena je na vrijednost od 3,45 milijuna eura, dok Halilović prema istom mjerilu vrijedi 300 tisuća eura. Nekada je, tijekom epizode u Barceloni, veznjak vrijedio 10 milijuna...

Kako smo već naveli, Haliloviću će ovo biti 12. klub karijere, a dosad je nastupao za Dinamo, Barcelonu (i B momčad), Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, Milan, Standard Liege, Heerenveen, Birmingham, Reading i Rijeku.

Linker
27. svibanj 2024 22:07