Vladimir Dugandžić/CROPIX
SPAS S ISTOKA

Transfer na pomolu: Rusi žele Vukovića i Caktaša, Hajduku ponuđeno 1.7 milijuna eura

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. prosinac 2012. 10:00

Hajduk brzo mijenja lik, sutrašnja utakmica mogla bi biti posljednja za nekolicinu nogometaša, jer - svi su na prodaju!“Bijelima” u ovom prijelaznom roku treba nekoliko milijuna eura da osvježe blagajnu, da zaokruže proračun za 2013. godinu u kojoj moraju vratiti i dva kredita od 30 milijuna kuna.

I zato je posebno važna informacija da je u Poljud stigao interes, čak ozbiljna ponuda teška 1,7 milijuna eura za Ivana Vukovića (900) i Miju Caktaša (800) iz – Rusije.

U paketu. A Hajduk bi se malo cjenkao. Traži više od dva milijuna, Vukovićev transfer se dijeli 60:40, Caktaševa odšteta cijela pripada Hajduku...

Takva su vremena, nema čekanja, Caktaš i Vuković su na odlasku. I ne samo oni. Na primjer Caktaš, pa Josip Radošević i Goran Milović, primjerice, uz Gigu su udarni eksponati u prodajnom izlogu Hajduka, a da se u Poljudu nisu zadržali niti 365 dana.

Lani u ova doba, osim Gige, jedva da smo i znali za njih, Caktaš je bio u Dugopolju, Milović “na ledu” u Splita, Radošević u juniorima, a već danas bi ih Hajduk rado prodao i na njima zarađivao za život. U to ime je i ova utakmica kontra Zeline višeznačna, kao kruna naporne jeseni, ali i kao – razlaz.

Hajduk se kompletira i mobilizira za Zelinu, ali je to ujedno i “labuđi pjev” za Hajduk u ovakvom sastavu.

Za proljeće već su spremni stoper Zoran Nižić, vezni/napadač Antonio Jakoliš, pregledavaju se snimke Brazilaca.

Jackpot se očekuje od reprezentativca Radoševića, njegova je cijena najveća (letvica “nemoralne ponude” je stavljena na najmanje četiri milijuna).

Za stoperske pozicije skauti iz Turske već otprije pohode utakmice Hajduka, trebali bi biti i popodne u Poljudu. Zelina kao zadnji ples ovog i ovakvog Hajduka. Trojica, četvorica, možda i još više njih proda(va)t će se od Nove godine.

Za Caktaša i Vukovića u paketu prva je naznačena ozbiljna ponuda, 1,7 milijuna eura iz Rusije.

Linker
24. rujan 2024 22:37