REUTERS/Stefano Rellandini
VRLO VJEROJATAN SCENARIJ

TRANSFER KOJI SVE MIJENJA Mandžo ne bi dobro primio dolazak velike zvijezde koju želi Juventus

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2016. 12:35

"Već mi je stvarno bez veze čitati što se objavljuje na portalima i što pišu Talijani... Tamo postoji tisuće i tisuće novinara, ne znam koliko stotina televizija, radija i novina. Razumijem, moraju nešto objavljivati. Pa, zar nisu prije mjesec dana pisali da Marko ide na liječnički pregled u Inter? O čemu pričamo? Pa zaista ne namjeravam više komentirati što pišu Talijani", objasnio je menadžer Marka Pjaca Marko Naletilić za Sportske trenutnu situaciju s transferom Dinamove zvijezde.

"Normalno je da Pjaca nije potpisao za Juventus. Kao prvo, ugovor moraju potpisati Dinamo i Juventus. A klubovi to nisu napravili! Marko može imati svoj izbor, želju za odlaskom u Juventus. To nije sporno, to je tako. Konačno, u Juventusu su moji prijatelji. Imam verbalnu potvrdu da će dva kluba razgovarati i pokušati sve dogovoriti. To je to... Ne može Pjaca potpisati za Juventus prije nego potpišu klubovi! Konačno, traži ga još pet-šest klubova", kaže Naletilić i dodaje:

"Očekujem da se sve završi idući tjedan! Ne znam točno kada. Postoje još stvari koje se moraju dogovoriti, ništa još nije gotovo. To podvlačim zato što se može dogoditi da se klubovi o tim nekim stvarima i - ne dogovore! Istina je ovakva, Pjaca je blizu Juveu, on hoće u taj klub, ali ništa se ne može dogoditi dok ugovor ne potpišu Dinamo i Juventus".

Kad smo već kod Juventusa, onda se moramo dotaknuti još jednog hrvatskog reprezentativca, Marija Mandžukića. Naime, prema raznim izvorima, Juve u svoje redove želi dovesti Gonzala Higuaina, napadača Napolija. Massimiliano Allegri ima sjajno mišljenje o argentinskoj golgeterskoj zvijezdi, a po informacijama kojima raspolažemo, Juventus je za Higuaina spreman dati Napoliju astronomskih 75 milijuna eura plus jednog igrača (Pereyru)!

Što to znači za Mandžukića? Jer, ako se prebacimo na polje logike, klub koji za toliku cifru kupuje takvu napadačku zvijezdu, sigurno ne ulaže da bi ga držao na klupi za pričuve. Dakle, ne bi Juventus želio dovesti Higuaina da bi bio rezerva našem Mandži. Allegri očito želi - golove! Mandžukić je bio sjajan, borben, rastrčan, žestok, postao je ljubimac navijača, ali ipak nije dao onoliki broj golova koje je očekivao trener Juventusa. Zato želi Argentinca...

Ako Higuain stigne, koja je sudbina hrvatskog reprezentativca? Hoće li preseliti na klupu ili će mu Allegri pronaći neko drugo mjesto u momčadi? To se ne može znati, ali se može pretpostaviti kakva će biti reakcija Mandžukića. Mandžo nikada nije bio blagonaklon kad je klub u kojem je igrao kupovao druge napadače. Tako je bilo kad je u Atletico dolazio Fernando Torres, tako je bilo kad je u Bayern stizao Robert Lewandowski... Znači li mogući dolazak Higuaina i odlazak Mandžukića iz Juventusa? Znači li to da Pjaca i Mandžo neće igrati skupa u dresu Stare dame?

Jer Mandžukić može otići sutra, za takvog napadača nema zime kad se radi o transferima u moćne europske klubove...

Linker
19. rujan 2024 11:46