Cropix
OSTALI KRATKIH RUKAVA

TOTALNA RASPRODAJA U HAJDUKU 'Ovo je mizerno i nedostojno reputacije Bijelih!'

Eto prolazi i zadnji dan prijelaznog roka, možda će se izvesti neka manipulacija s datumom pa ga produžiti, što je ipak malo vjerojatno, a Hajduk je još jednom ostao kratkih rukava ili kako se u žargonu kaže suhih usta što se tiče transfera.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 31. kolovoz 2015. 17:09

Možemo sad tumačiti sitauciju Bijelih na sto načina, ali je činjenica da je uprava Hajduka opet promašila: praktički bez prihoda od transfera. Jer, to što su navodno dobili 150.000 eura od belgijskog Kortrijka za Tomislava Kiša, 400.000 eura (umanjenih za 30 posto za gažu odvjetničke kancelarije) za Dinu Mikanovića od danskog Aarhusa, zatim 70.000 eura od poljske Legije Gdanjsk za Marija Maloču, pa 300.000 eura od švicarskog St. Gallena za Sandra Gotala, objektivno je mizerno, rekao bih čak nedostojno reputacije Bijelih.

Naime, Hajduk će od transfera Nikole Kalinića iz Dnjipra u Fiorentinu i Ivana Perišića iz Wolfsburga u Inter inkasirati na bazi razvojne takse više nego što su svojim vezama i znanjem plasirali svojih igrača. Uz napomenu da su Kalinić i Perišić otišli iz Poljuda u vrijeme 'nenarodne uprave', dakle u doba kad su mrski političari krojili sastav rukovodstva Bijelih.

Sad je lansirana vijest da dva direktora Juventusa Fabio Paratici i Federico Cherubini, dakle prvi suradnici Giuseppea Marotte, prvog operativca 'Vecchie signore' dolaze u Split po Andriju Balića. Tvrdi se da je Juventus spreman platiti 3,5 milijuna eura, a u Milanu, gdje se odvija 'calciomercato' je jedan splitski odvjetnik pokrenuo cijeli transfer. Dogodi li se taj transfer onda svi zajedno od predsjednika Marina Brbića do portira na stadionu mogu izvoditi tombole od sreće, zahvaliti se Svevišnjem, jer onda vjerojatno neće zaposlenici ostati na minimalcu nego će napokon primati puni osobni dohodak.

Iz Hajduka su, kad je u četvrtak nažalost doživljen nokaut na ulaznim vratima europske scene, dakle kad su eliminirani od Slovana, aktivirali sve veze i praktički stavili na tržište sve svoje igrače kako bi osigurali funkcioniranje kluba do slijedećeg prijelaznog roka u siječnju 2016. Dakle, svi su na prodaju…

'Ako igrač Hajduka nije ponosan na ovaj grb na prsima, onda ni ne treba biti tu…'

A trener Hajduka Damir Burić, barem u ovom trenutku dok se ne zaključi prijelazni rok, može biti zadovoljan, jer mu ostaje momčad na okupu. Burić se ne želi baviti problematikom prijelaznog roka, ali je prilikom posljednjeg istupa pred novinarima poručio svojim igračima:

- Ako igrač nije ponosan na ovaj grb na prsima, onda ni ne treba biti tu…

Prilično teatralno, kao da Burić živi u nekim prošlim romantičarskim vremenima premda je i on svojevremeno otišao nogama za kruhom u Njemačku i nije baš vodio računa o voljenom klubu. Ovog trenutka za Burića je bitna pobjeda izborena u Zaprešiću, jer je tako Hajduk sa ta tri boda došao na tri razlike od vodećeg Dinama.

- Zasluženo smo pobijedili premda nije bilo baš lako – rekao je Burić. U poluvremenu je mnogo igrača tražilo zamjenu, jer nam je snaga kopnila. Mi smo od starta sezone odigrali 16 utakmica od kojih je svaka bila važna, pa i iscrpljujuća.

Burić se požalio da je njegova momčad umjesto aplauza doživjela kritike, dapače naglasio je 'bili smo žrtve svog uspjeha'. Ali budimo korektni, Burić boysi su postigli ono što se od njih očekivalo, a to je da u prvenstvu budu pri vrhu i da u Europi prođu barem tri skaline, što je i urađeno. A da se uspjelo plasirati u Euroligu to bi se moglo ocijeniti kao pravi uspjeh, pa i podvig jer bi se klubu osigurao gotovo pa jednogodišnji budžet.

Obećavajući raspored

Poslije stanke zbog obveza reprezentacije u ndrugom ciklusu do novog prekida prvenstva Hajduk ima četiri utakmice: sve četiri kod kuće i to tri u Poljudu (Zagreb, Dinamo, Istra 1961) i protiv Splita u Parku mladeži. To je raspored koji obećava, jer četiri pobjede, što će biti teško ostvariti, dovele bi Bijele na vrh tablice, na prvo mjesto. Eto prilike navijačima Hajduka za nova snivanja…

Linker
22. rujan 2024 08:38