Zoran Kušalo/Cropix
NAVIJAČI UPALI NA TRENING!

Torcida poručila Paladinu i društvu: 'Gradonačelnik kauboj' ne smije voditi Hajduk!

Ipak je riječ o mjestu na kojem se skupi barem nekoliko stotina ljudi, pa se željelo izbjeći da se upravo tamo dogodi eskalacija navijačkoga bijesa
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. srpanj 2012. 20:01

Nije dugo trebalo da se oglasi i Torcida Split, koja je s "Našim Hajdukom" poslala zajedničko priopćenje:

"U povodu najnovijih događanja oko Hajduka, KN Torcida Split i Udruga Naš Hajduk se ovim putem obraćaju članovima Nadzornog odbora HNK Hajduk š.d.d, pripadnicima Torcide i Našeg Hajduka kao i svim navijačima Hajduka.

Članovima Nadzornog odbora: Odustajanje gradonačelnika Keruma od potvrđivanja novog predsjednika Uprave Hajduka smatramo nastavkom provođenja njegovih kaubojskih metoda, a upad u klupske prostorije kao pokušaj nelegalnog i nelegitimnog preuzimanja vođenja kluba. Vi kao članovi Nadzornog odbora ste prema Zakonu o sportu i Zakonu o trgovačkim društvima dužni postaviti Upravu i u tome ste dobili podršku navijača okupljenih u KN Torcidi i udruzi Naš Hajduk, gradskih vijećnika i dioničara. Izabrani ste legalno i legitimno, te samim time predstavljate sve dioničare Hajduka. Igrokaz koji je gradonačelnik priredio dan prije europske utakmice i dolaska na naplatu starih dugova neka vam bude još samo jedan poticaj da kompromisa s Hajdukom ne smije i ne može biti. Očekujemo nastavak vaše borbe i pojačavanje tempa reorganizacije kluba i beskompromisne bitke za Veliki Hajduk.

Ne želimo prihvatiti činjenicu da su navijači Hajduka prilikom biranja članova Nadzornog odbora izabrali kukavice! Na vama je povijesna i zakonska odgovornost da, dok Glavna skupština ne odluči drukčije, ostanete tamo gdje su vas izabrali članovi Hajduka!

Upućujemo javni apel svim pripadnicima Torcide kao i navijačima Hajduka sa ostalih tribina koji će sutra nazočiti utakmici između Hajduka i Skonta, da se suzdrže bilo kakvog nasilnog ponašanja.

Naša neiskusna momčad, mahom sastavljena od juniora, "naše dice", pred kojom je ususret nove sezone postavljen ogroman teret, ne smije ispaštati ni u kojem pogledu zbog unutarnjih previranja unutar Hajduka. Isto tako ne smijemo dopustiti da naš Hajduk bude kolateralna žrtva bilo kakvih sankcija ili kazni, jer time gubimo najviše mi, njegovi najvjerniji navijači.

Što se tiče reakcije KN Torcida i Udruge Naš Hajduk povodom današnjeg puča u Hajduku, izvedenog u maniri južnoameričke hunte, vjerujte da ona neće izostati.

Gradonačelniče - “ulica” neće voditi naš klub!"

Torcida upala na trening Hajduka!

Na posljednji trening Hajduka upalo je 15-ak navijača Bijelih. Ovaj put nije bilo povišenih tonova, torcidaši su samo htjeli porazgovarati s trenerom Krstičevićem i igračima. Poručili su svojim ljubimcima da se ne obaziru na zbivanja oko kluba, već da daju sve od sebe protiv Skonta i izbace Latvijce...

Otkazan Torcida kup

Uslijed najnovijih burnih događaja oko Hajduka, odgođene su utakmice koje su se večeras trebale igrati na Torcida kupu. Malonogometni turnir u Vukovarskoj ulici ionako se ne igra u dane kad je Hajduk na sceni, tako da ni sutra neće biti utakmica, a susreti koji su se trebali igrati večeras prebačeni su za petak.

Suočeni s bijesom brojnih navijača, od kojih su neki na raznim forumima i portalima pozivali da se zbog situacije u Hajduku izađe na ulice, organizatori Torcida kupa odlučili su odgoditi utakmice. Ipak je riječ o mjestu na kojem se skupi barem nekoliko stotina ljudi, pa se željelo izbjeći da se upravo tamo dogodi eskalacija navijačkoga bijesa.

Organizatori će pričekati razvoj situacije i, bude li sve u redu, Torcida kup će se normalno nastaviti preksutra navečer.

Linker
22. rujan 2024 02:22