Ronald Goršić / CROPIX
SINOVČIĆ ODLUČIO

Tomasov priznao: 'Tužan sam što nisam završio u Dinamu, ali to nije bila moja odluka'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2013. 18:20

Dvanaestoga dana mjeseca lipnja prošle godine Marin Tomasov je pod trenerskom palicom trenera Ante Čačića odradio svoj prvi trening s Dinamom.

Tomasov je u Maksimir stigao nakon što je na Arbitraži zbog dugovanja raskinuo ugovor s Hajdukom koji je ionako istjecao u lipnju, pa je preko Zadra došao do metropole. U isto vrijeme s njim se na modroj prozivci pojavio i Duje Čop.

- Radi se o kvalitetnim igračima, obojica su dobrodošli i vjerujem da će se iskazati. Dinamo je najbolji hrvatski klub i logično je da u njemu igraju najbolji hrvatski igrači - kazao ja tada trener Čačić.

Tomasov je toga dana bio vrlo oprezan, jer se priča oko njegova dolaska u plavi klub još uvijek nije bila završila.

- Za nekoliko dana će se znati konačna odluka hoću li doći u Dinamo ili ne. Moja želja je jasna, u Dinamu su najbolji igrači i ovdje se osjećam super, ali treba pričekati konačan dogovor klubova - kazao je Marin.

Nije se dogodilo, nekoliko dana kasnije Tomasov je potpisao za München 1860, njemačkog drugoligaša.

Dinamo je tada na svojoj službenoj stranici izdao i priopćenje.

“Prva momčad i stručni stožer GNK Dinamo u ponedjeljak su krenuli na drugi dio priprema u Sloveniju. Klub je ostao neugodno iznenađen što s nama u autobusu nije bio Tomasov.” Inače, na službenoj stranici je nekoliko dana prije već bilo objavljeno da je Tomasov igrač Modrih.

Naravno, priču je zakuhao menadžer Marina Tomasova Reno Sinovčić. On je pobio vrijednost “papira” koji su potpisali Tomasov i Dinamo.

Tu priči nije kraj. Desetak dana prije kraja prošle kalendarske godine Marin Tomasov opet je viđen u Maksimiru, opet je posjetio Zdravka Mamića. Mediji su se raspisali da će Tomasov napustiti München 1860 i sad konačno, kad već nije na ljeto, doći u Dinamo. Međutim, opet je sve presjekao Sinovčić, koji godinama zastupa interese Tomasova.

- Ništa od toga.

Tako je i bilo.

Niti mjesec dana od toga posjeta Tomasov je opet gledao Zdravka i Zorana Mamića, kao i svoje nesuđene suigrače. Dinamo je u Beleku igrao protiv njegova Münchena 1860. Nakon utakmice, popričali smo s Tomasovom.

- Odlično mi je u Zehcigerima. Polako se privikavam, još samo malo da pohvatam jezik i bit će mi kao kod kuće. Kad sam došao igrao sam stalno, onda je došlo do promjene trenera, pa je bilo nešto manje minuta, sad sam opet “unutra”. Ide, ide, gura se... - pričao nam je nasmiješeni Tomasov.

Nakon ogleda s Dinamom počela se vrtjeti priča da u München 1860 stiže proslavljeni trener Sven Goran Eriksson.

- Rekli su nam da dolazi, samo mislim da mu još nije definirana funkcija.

Pitali smo Marina je li velika razlika kad se radi o igranju u Prvoj HNL i u drugoj Bundesligi?

- Po meni tu nema baš nikakve razlike. U drugoj Bundesligi igra se čvrsto, ali ništa strašno, ja to sve bez problema mogu pratiti.

Ima li razlike u načinu treniranja?

- Iskreno, ja sam očekivao više, jače treninge. Kod bivšeg trenera smo praktički šetali na treninzima. Nisam mogao vjerovati. Očekuješ nešto mnogo žešće, a kad ono kamilica. Sad se radi žestoko, pogotovo na ovim pripremama. Baš se dobro radi.

Je li vam drago što ste karijeru nastavili baš u Münchenu 1860?

- Drago ne drago, gotovo je sad. Imam ugovor na tri godine. Jesam li htio doći u München ili ne, pitanje je prošlosti.

Zar vam ne bi bilo bolje da ste završili u Dinamu?

- Nije bilo do mene, nije bila moja odluka!

Ipak vam mora biti žao. Da ste došli u Dinamo, iza sebe biste već sigurno imali minute u Ligi prvaka. Teško je vjerovati, jedino ako Sven Goran Eriksson nije čudotvorac, da ćete s ovim klubom ikad igrati europske utakmice?

- Nikad se ne zna, ne mora značiti da ću ovdje ostati. Tko zna tko me gleda na utakmicama, što vidi i što će biti u budućnosti.

Dobro, igranje u Münchenu 1860 sigurno nije ostvarenje vaših igračkih snova?

- Nije, u svakom slučaju nije. Što je tu je. Trenirao sam s Dinamom, a završio u Münchenu. Ponekad su putovi nepredvidivi. Ja se ne bojim ničega, imam vjere u sebe.

Linker
21. rujan 2024 01:03