DAN NAKON DERBIJA

Svetina: 'Kažete sjajna atmofera? A što je s 'HNS pederi', 'Za dom spremni'...

Piše: HinaObjavljeno: 02. prosinac 2013. 16:04

Direktor Dinama Tomislav Svetina danas se na press konferenciji u Maksimiru čudio na koji su način mediji prezentirali cijelu priču oko vaučera, a govorio je i o navijačima i - političarima.

- Mi kao klub podržavamo ideju da sve navijačke skupine, bez obzira kakve one bile budu skupa na tribini. Ovo jedinstvo BBB-a i Torcide je za pohvalu . Ali mi je nevjerojatno da neki ljudi na različite načine tretiraju iste stvari.

Podsjetio je na slučaj Josipa Šimunića i skandiranje "Za dom spremni".

- Prije 15 dana se "Za dom spremni" pišu prijave, govorim o gospodinu Jovanoviću, a onda njegov pomoćnik ( Petar Skansi, nap. a.), priča o veličanstvenoj atmosferi. A ta veličanstvena atmosfera sadržava: "Za dom spremni", "Ubij Srbina", "HNS pederi, nogomet ste sje...", "Šukeru, Turčine, napuši se.". To je dakle, sjajno navijanje.

Kad je riječ o "navijačkoj riječi", Svetina kaže:

- Imate navijačku skupinu koja se predstavlja kao Dinamova, a ne reagira kad Dinamo zabija golove, nego je najžešće zvižducima reagirala kad se sa zapadne tribine čulo "Dinamo, Dinamo"... To je tragedija. A kulminacija jest napad u Heinzelovoj ulici, na osnivače BBB-a, te na policiju. S druge strane, Torcida je svih 90 minuta bodrila svoj klub Hajduk.

Na kraju se osvrnuo i na nedjeljno suđenje derbija.

- Mi kao klub dajemo bezrezervnu podršku sudačkoj organizaciji, mislimo da su previdi dio nogometa. Protiv nas su u nedjelju bila dva, simuliranje Jozinovića za drugi žuti karton te ruka Maglice koje prethodila drugom pogotku Hajduka. Ne mislimo da je time ugrožena regularnost prvenstva, bez obzira što su se previdi na našu štetu dogodili i na prvoj utakmici na Poljudu. Namjerno koristim riječ "regularnost", jer se vrlo često koristi u Hajdukovoj komunikaciji. Da ne govorim o poništenom regularnom golu u Zadru. Uz svu slabu igru koju je Dinamo pokazao ove jeseni, bez tih previda koji su nas koštali bodova, već bismo otvarali šampanjac!

Svetina je kazao da je Dinamo dobio još jednu disciplinsku prijavu iz Uefe, bit će kažnjen jer su njegovi navijači u Odesi nosili transparent na kojem je prekrižen lik glave Zdravka Mamića.

- Ti koji su držali taj transparent u Odesi nisu baš reagirali kad je Dinamo dao gol, onda su se skinuli kad je Čornomorec izjednačio, a veliko veselje je nastalo kad su Ukrajinci zabili gol za svoju pobjedu.

Linker
22. rujan 2024 16:38