CROPIX
TEŽAK ZADATAK

SVE SE UROTILO PROTIV DINAMA Ne igraju dobro i prosipaju bodove, a ovaj podatak bi ih mogao definitivno 'ubiti u pojam'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. studeni 2016. 13:51

Ode li Rijeka na plus osam pred Dinamom, napravila bi velik korak prema naslovu prvaka. Ne govori to samo logika već i tradicija.

Naime, Modri nikad nisu bili prvaci kada su zaostajali toliko ili približno tolika bodova za prvim. U onom prvenstvu 2004/05, kad je završio u Ligi za ostanak, Dinamo je nakon 18 kola za Hajdukom zaostajao osam bodova. Dakako, nije uspio dostići zaostatak, završio je dakle u “nižem rangu”.

Modri su puno zaostajali i u sezoni 2001/02, tada je briljirao Zagreb: imao je i osam i devet bodova viška, raslo je to i iznad 10, 11... Dinamo je na kraju završio treći s osam bodova minusa.

Zanimljiva se pak situacija dogodila godinu ranije, u sezoni 2000/01. Osijek je tada, poput Rijeke danas, bio hit i marširao je prema naslovu. Nakon polovice prvenstva imao je sedam bodova više od Modrih. Međutim, u nastavku je Dinamo krenuo, Osijek stao, Dinamo je na koncu Lige za prvaka imao osam bodova više od dečki iz Gradskog vrta.

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: Junior Fernandes.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

No njihovom se utrkom okoristio Hajduk, za jedan bod prestigao Modre i osvojio naslov. Dakle, Dinamo je te sezone prestigao Osijek za čak 15 bodova, ali to mu nije bilo dovoljno jer je Hajduk bio još goropadniji.

Linker
25. rujan 2024 06:25