ISPOVJEST GRKA

'Svašta sam doživio i nije prvi put da bacaju kamenje na nas, ali ovo! Htjeli su nas ubiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2010. 10:09

U hotelu Dubrovnik, u kojem su smješteni navijači PAOK-a, cijelo jučerašnje popodne vladala je nervoza nakon saznanja da je napadnut autobus. Sat vremena prije napada prva skupina navijača stigla je uspješno, ali drugi autobus nije imao tu sreću, zbog čega su nervozni navijači hodali hotelom i ispred njega.

- Gdje je policija? Zašto nas nitko ne čuva? - pitali su se, a točno u 14.48 sati stigao je policijski kombi i unio mir medu Grke.

- Tri naša navijača su u bolnici, a jedan će morati na operaciju. Mislili smo da ćemo biti lijepo primljeni u Zagrebu, s obzirom da težite ulasku u Europsku uniju, a na kraju smo doživjeli veliko razočaranje. Sada se bojimo uopće izaci iz hotela i otići na pivo. Došli smo bodriti svoj klub, a ne raditi nerede. Katastrofa! - rekao nam je jedan Grk.

U prolazu smo ispred hotela sreli i Miroslava Blaževića. Iskoristili su to grčki novinari i navijači, sjatili su se oko Ćire i fotografirali se s njim. Jedan od navijača pokazivao nam je izgorenu jaknu, i u njegovom glasu osjetila se ogorčenost zbog svega.

- Ovo je težak dan za nas, prijatelju moj. Vidite i sami na što mi jakna liči - rekao nam je 50-godišnji Grk, a ništa bolje nisu prošli niti drugi navijači, oni su nam pokazivali nagorene zastave i transparente.

Policija je ispitivanje provela na 1. katu hotela, a nakon njega večina navijača nije bila raspoložena za razgovor.

- Ispitivali su nas možemo li prepoznati osobe koje su nas napale, ali tko bi se normalan usudio prepoznati ih nakon sveopćeg ludila! Uostalom, ne možemo ih prepoznati budući da su bili prekriveni crnim maskama i samo su im se oči vidjele. Jedino što mogu reči je da su bili jako mladi. Moram priznati da je malo nedostajalo da se neki od nas uguše, spašavali smo se skačući kroz prozor. Svašta sam doživio i nije prvi put da bacaju kamenje na nas, ali ovo je specifičan slučaj. Ljudi koji su nas napali htjeli su nas ubiti!

Linker
24. rujan 2024 14:34