AFP
NOVITETI U REPREZENTACIJI

Štimac daje priliku veznjaku iz Bordeauxa: Sertić među kandidatima za Škotsku!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. travanj 2013. 09:10

Izbornik Igor Štimac ima još jednu kvalifikacijsku utakmicu do kraja sezone , suparnik je Škotska 7. lipnja u Zagrebu. U tom dvoboju neće moći koristiti nekoliko igrača, među kojima je i Luka Modrić, pa mora pripremiti ekipu koja će uzeti tri boda. Najavio je kako će se bolje upoznati s vrlinama Gregoryja Sertića, veznjaka Bordeauxa.

Dakle, kakav je zaključak? Hoće li Sertić biti novo ime na popisu za lipanj?

- Sertića pratim od početka sezone, stvoreni su svi uvjeti za njegov debi. Moguće je da bude među kandidatima za Škotsku i Portugal – kaže Štimac.

Zanimalo nas je kako gleda na dvoboj s reprezentacijom koju predvodi Cristiano Ronaldo? Po imenima to je spektakularan susret, ali kraj je sezone, hoće li ekipe biti u najjačim ili šarenim sastavima?

- Raduje me mogućnost igranja prijateljske utakmice s Portugalom, iako je nama prioritet samo ono vezano za kvalifikacije. Što se tiče igračkog kadra, svaku utakmicu naša A-vrsta igrat će u najboljem mogućem sastavu... Ne zaboravimo kako i prijateljski ogledi nose bodove za Fifinu tablicu, na kojoj držimo izvrsno četvrto mjesto.

Štimac je odmah nakon zagrebačkog susreta sa Srbijom kazao kako mu je želja da Vatreni na kraju ciklusu Belgiju dočekaju u Splitu. Bit će to vjerojatno odlučujuća utakmica za plasman na SP. No, na jučerašnjem druženju s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom stekli smo dojam da za to ovog časa nisu velike šanse, Kuća nogometa ima više razloga zbog kojih joj više odgovara Zagreb.

Kako to komentirate ? - pitali smo Štimca.

- Davor je poduzeo sve kako bi se stvorili uvjeti za igranje reprezentacije u Splitu protiv Belgije. Ja bih osobno želio tu utakmicu igrati u Splitu, bez obzira na protekle događaje. Svi zajedno moramo raditi na ispravljanju pogrešaka iz prošlosti i stvarati uvjete da naša reprezentacija bude svugdje u Hrvatskoj “kod svoje kuće” - zaključio je Štimac.

Linker
21. rujan 2024 16:03