LOVA DO KROVA

STARI I NOVI BOGATAŠI Pariški Katarci troše puno, ali za Abramoviča su male bebe!

Piše: Denis LugarićObjavljeno: 24. srpanj 2012. 18:50

Društvo nogometnih rasipnika dobilo je još jednog člana, Paris SG. Premda na Parku Prinčeva već godinama čekaju pravi sportski rezultat, Parižani postaju nogometna sila. Barem ako je suditi po dubini novčanika i načinu na koji rasipaju milijune. Bogati katarski šeik i vlasnik PSG-a Nasser Al Khelafi želi do nogometnog Olimpa najkraćim mogućim putem i pritom ne razmišlja o troškovima.

U godinu dana PSG je potrošio na transfere preko 200 milijuna eura te još 60 milijuna eura na plaće svojih ključnih igrača. Samo u posljednjih nekoliko tjedana Parižani su potrošili skoro 100 milijuna eura, a ispred nas je još cijeli kolovoz.

Iako je Leonardo najavio da je za PSG ovaj prijelazni rok završen, tko zna što se može dogoditi. Navodno su zainteresirani za Kaku, Luku Modrića, Gonzala Higuaina, Edisona Cavanija… Zlatan Ibrahimović godišnje bi trebao zarađivati oko 14 milijuna eura, dok trener Carlo Ancelotti ima godišnju plaću od šest milijuna eura.

Međutim, zbog šeikova razbacivanja s milijunima cijela Francuska se 'digla na noge’, a francuski predsjednik Francois Hollande je najavio primjenu poreza od 75 posto svakome tko zarađuje više od milijun eura godišnje. Dio javnosti smatra kako su u PSG-u posve izgubili kompas, pa nije niti čudo što brojnim internetskim portalima počeli širiti i vicevi na račun Parižana. Navodno katarski šeik želi i Chucka Norrisa i to za 100 milijuna eura. No, u utrku je uskočio i Manchester City.

Related content

Roman Abramovič je u svoje prve dvije sezone u Chelseaju potrošio mnogo više na transfere igrača od Kataraca u istom razdoblju, preko 300 milijuna eura u odnosu na nešto preko 200 milijuna eura koliko su uložili vlasnici Parižana.

No, malo je poznato da je Abramovič umalo odustao od kupovine Bluesa. Odluku je prelomio 11. svibnja 2003. kada je pogodak Jespera Gronkjaera srušio Liverpool i gurnuo Chelsea u Ligu prvaka. Da Chelsea nije dobio tu utakmicu, Abramovič možda nikada ne bi stigao na Stamford Bridge.

- Chelsea je vrhunski organiziran na svim razinama. PSG je ipak u nešto drukčijoj situaciji. Mi smo u fazi gradnje - dodao je Ancelotti, koji je dio trenerske karijere proveo i u londonskom klubu.

Po utrošenom novcu Abramoviču se opasno približio Manchester City i njegov vlasnik šeik Mansour. U posljednje dvije godine potrošio je skoro milijardu eura i to za dva osvojena trofeja - prvenstvo i Kup. Šeikov šoping započeo je kupovinom Robinha koji je plaćen oko 35 milijuna eura, a potom su stizale brojne zvijezde (Tevez, Agüero, Balotelli, D. Silva, Džeko...).

Linker
22. rujan 2024 07:39