Reuters
BENITEZ

Spreman za klupu Chelseaja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2012. 20:22

Iako španjolski stručnjak Rafael Benitez nije potvrdio kontakte s vrhuškom Chelseaja oko preuzimanja menadžerske dužnosti, veli da je spreman za tu ulogu.

Medijski izvještaji sugeriraju kako je Josep Guardiola bio prva želja Chelseajevog vlasnika Romana Abramoviča, nakon što je klub otkazao suradnju Robertu Di Matteu.

Međutim, bivši Barcelonin trener ne želi odstupiti od svog plana da se ovu sezonu odmori od trenerskog posla, pa se klub sa Stamford Bridgea okrenuo Guardiolinom sunarodnjaku Rafaelu Benitezu, čovjeku koji jako dobro poznaje prilike u engleskom nogometu, budući da je od 2004. do 2010. godine vodio Liverpool. Nakon toga se kratko zadržao u Interu do prosinca 2010. godine, kada mu je klub iz Milana uručio otkaz.

Bio je to i zadnji trenerski angažman 52-godišnjeg Španjolca, a novi bi mu mogao biti ponuđen već u idućih 48 sati u Chelseaju.

Goal.com piše kako je Benitez spreman i za opciju preuzimanja Chelseaja do kraja ove sezone. U srijedu je sudjelovao na trenerskom seminaru u Abu Dhabiju. U izjavi za Sport 360, dao je do znanja kao je spreman za Chelsea…

- Moram razgovarati s mojim agentom i vidjeti kakve su bile aktivnosti zadnjih par dana. U nogometu se vrte svakakve priče. Vidjet ćemo što će se događati idućih dana. Ja želim raditi u klubu koji je u mogućnosti boriti se za trofeje. Chelsea je svakako jedan od takvih klubova – izjavio je Benitez.

Linker
22. rujan 2024 02:52