Duje Klarić/Cropix
ŠIMUNIĆ ODLUČAN:

'Spreman sam cijelu sezonu sjediti na tribini i tako žrtvovati nastup za Hrvatsku na Euru!'

'Ako se ne promijeni klupski status, znam što me čeka i u reprezentaciji. Život je takav. Kad na nešto ne možeš utjecati, ostaje samo da se pomiriš sa stanjem stvari'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. lipanj 2011. 23:52

Nakon gotovo trotjednog odmora u Australiji vratio se Joe Šimunić na posao u Njemačku. Našem reprezentativcu ugovor s Hoffenheimom istječe u lipnju 2012. godine, ali generalni menadžer kluba Ernst Tanner već duže vremena želi se riješiti igrača bez financijskih troškova. Šimunić bi rado napustio Hoffeinheim i otišao u sredinu gdje će igrati u kontinuitetu, no logično je da želi otpremninu. Tako je već mjesecima status quo, jer klub bi ga pustio bez odštete i to smatra velikodušnom gestom.

Šimunića pitamo ono što je za Hrvate jako važno - što će se dogoditi ako Ernst Tanner, odnosno Hoffenheim, ustraje u nakani da vas preseli na tribinu?

- Rekao sam vam da su u pitanju načela i ako treba onda ću trenirati i umjesto igranja sjediti cijelu sezonu na tribini.

Valjda vam je jasno da je i bez toga vaš status u reprezentaciji duže vrijeme upitan?

- Znam da je moja situacija problematična jer ne igram u klubu. Meni je Hrvatska svetinja, od prvog trenutka nošenja reprezentativnog dresa ispunio sam svoje dječačke snove i svaki mi je poziv izbornika praznik za dušu. Prema meni su u reprezentaciji i HNS-u svi maksimalno korektni. Ne znam kako će se rasplesti moj status u klubu, ali ja ću u svakom slučaju uvijek biti na raspolaganju Hrvatskoj i prihvatit ću sve što se odluči. Nažalost, ako se ne promijeni aktualni loš klupski status, znam što me čeka i u reprezentaciji. Život je takav. Kad na nešto ne možeš utjecati, ostaje samo da se pomiriš sa stanjem stvari.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
24. rujan 2024 08:34