Vojko Bašić / Cropix
NALJUTIO DALMACIJU

SPLIĆANI BIJESNI 'Šuker unosi podjele, sramota je što radi Splitu, Osijeku i drugima'

'Spomenuo je da je nakon utakmice protiv Švicarske u Splitu HNS bio u minusu nekoliko milijuna kuna, a zašto nije rekao da je u Zagrebu bilo puno manje gledatelja'
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 17. travanj 2013. 09:19

Najava predsjednika HNS-a Davora Šukera da će reprezentacija Hrvatske i dalje u širokom luku zaobilaziti Poljud nije izazvala preveliko čuđenje u gradu pod Marjanom.

Jasno da bi ljubitelji nogometa u Splitu i okolici rado htjeli uživo vidjeti trenutno četvrtu reprezentaciju na svijetu pa ih ovakve izjave ljute, ali budući da dolaze od čovjeka koji nije omiljen među navijačkim pukom za Splićane nisu iznenađenje.

- Ako netko u hrvatskom nogometu unosi nemir i radi podjele onda je to upravo Davor Šuker. Razumijemo da postoje neki tehnički razlozi zašto se utakmice reprezentacije ne mogu igrati na Poljudu, premda bi se o tome također dalo razgovarati, ali zašto se kao razlog potencira vrijeđanje kada istu situaciju imamo i u Makismiru i na ostalim stadiona. Bolje neka se u HNS-u zapitaju zašto je tako, a ne da stalno traže neke razloge zbog kojih reprezentacija igra samo na Maksimiru - smatra navijač Josip Milić.

Sličan stav se može čuti od većine Splićana, reprezentaciju Hrvatska smatraju jednako svojom kao i Zagrepčani, Osječani, Varaždinci i svi ostali stanovnici Lijepe naše.

- Neka se u HNS-u sjete utakmice protiv Gruzije kada je cijeli stadion ovacijama ispratio našu reprezentaciju, nije bilo nikakvih uvreda. Pa Torcida je nedavno uoči utakmice protiv Srbije pozvala sve navijače da zajedno bodre našu reprezentaciju, zar to nije dovoljan dokaz koliko navijačima znači nacionalna selekcija. Ni ostali Šukerovi argumenti poput onoga da je jeftinije organizirati utakmicu u Maksimiru nisu sasvim jasni. Spomenuo je da je nakon utakmice protiv Švicarske u Splitu HNS bio u minusu nekoliko milijuna kuna, a zašto nije rekao da je na sličnim prijateljskim utakmicama u Zagrebu bilo puno manje gledatelja. Sramota je da se na ovaj način izbjegavaju Split i ostali gradovi - dodaju navijači.

Kako stvari stoje Poljud bi do početka nove sezone trebao ispuniti sve sigurnosne uvjete te imati brojače na ulazima, ali ni to ne znači da će Hrvatska uskoro biti domaćin u Splitu.

- Sigurno će oni pronaći neki novi razlog da bi zaobišli Poljud, a navijači Hrvatske to nisu zaslužili - zaključio je Milić.

Hrvatsku bi u Splitu volio vidjeti i Robert Jarni, bivši Šukerov suigrač iz sjajne generacije Vatrenih, naročito ako je razlog neigranja na Poljudu tehničke naravi.

- Ako su razlog brojači ulaznica i sigurnosni uvjeti, onda je jasno da se na Poljudu ne može igrati dok se ti uvjeti ne ispune. Međutim, kada se ispune nema razloga da Hrvatska ne bude domaćin na Poljudu. Naravno, bitno je da se igra na onom terenu na kojem se igrači najbolje osjećaju, rezultat ipak mora biti iznad svega. Ali sasvim je jasno da se Split nikako ne treba izbjegavati jer je Poljud najvrući teren u Hrvatskoj i na njemu se može stvoriti najbolja atmosfera - smatra Jarni.

Nema dvojbe, u Splitu su željni uživo vidjeti na djelu Pletikosu, Srnu, Modrića, Mandžukića i ostale članove momčadi Igora Štimca te im podrškom pomoći da ostvare plasman na SP u Brazilu. Ali, Šukeru sigurno neće tek tako oprostiti najnovije izjave, smatrajući da je Split zaslužio ipak malo više poštovanja.

Linker
21. rujan 2024 18:46