Nenad Dugi/Cropix
PRIJETNJE IZ HELSINKIJA

Špijun u Maksimiru: 'Neka Hrvati ne budu u zabludi, bit će im vrlo teško u Helsinkiju'

Nisam ja optimist nakon što sam vidio Dinamo, već zato što znam u kakvom smo mi stanju. Pustite ovaj poraz od Jara, to ništa ne znači, kaže pomoćni trener Helsinkija
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. srpanj 2011. 12:55

Imao je finski prvak svoga špijuna u Maksimiru na utakmici Dinama i Intera . Pomoćni trener Juho Rentala iz Zagreba je svome šefu, Anttiju Muurinenu, donio punu knjigu podataka o Dinamovoj igri. Nesebično, nekoliko je poglavlja podijelio i s nama.

- Mi o Dinamu ionako sve znamo, nisam u ovom susretu vidio previše novoga, nešto što nismo prije vidjeli. Dinamo je odlična momčad, spoj iskusnih igrača poput Leke, Tonela, Cufrea... i mladića Badelja, Vrsaljka, Kovačića... Iako je njihov trener odmarao neke važne igrače, poput Sammira, vidjelo se koliko je to dobra momčad - kaže Rentala, koji nije propustio priliku staviti teret favorita na leđa Zagrepčana.

- Kao da ću reći nešto novo kažem li da je Dinamo u prednosti. Zbog svega! Europskog iskustva, Uefinog rankinga, vrijednosti igrača. Na kraju, ako hoćete, i individualne kvalitete. Baš potvrdu pojedinačnih vrijednosti vidio sam i protiv Intera, gotovo svaki igrač može riješiti utakmicu - temeljit je Rentala, koji tvrdi da je, ipak, kako se utakmica bliži, sve veći optimist.

- Nisam ja optimist nakon što sam vidio Dinamo, već zato što znam u kakvom smo mi stanju. Pustite ovaj poraz od Jara, to ništa ne znači i ništa nije promijenio. Mi smo u odličnoj formi, atmosfera je besprijekorna, pucamo od samopouzdanja. Ono što je možda najvažnije jest da igramo bolje nego u prošloj sezoni, stalno napredujemo i vjerujemo da možemo pobijediti Dinamo. Stadion će biti pun, Dinamo je pod pritiskom favorita, sve su to stvari koje idu nama u korist. Neka Hrvati ne budu u zabludi, bit će im vrlo teško u Helsinkiju.

O Dinamovim manama nije baš želio pričati. Odnosno, izvukao se komplimentom.

- Teško ih je pronaći, stvarno jest. Zapravo, mi i Dinamo smo u sličnoj situaciji. I jedni i drugi dominiramo u svojim ligama, u svakoj utakmici, najveća je enigma kakvu obranu imamo. Vjerujem da ćemo u srijedu ipak mi dominirati.

Linker
24. rujan 2024 18:33