Dalića nakon Belgije čeka Japan

 TOM DUBRAVEC Cropix
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Hrvatska ima nešto što Španjolska nema i to je naša prednost, ali mogli bi imati veliki problem‘

U novom izdanju Mundocasta u gostima nam je nogometni trener Mario Cvitanović.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 02. prosinac 2022. 09:57

NOVI MUNDOCAST GLEDAJTE OVDJE:

Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru! Jučerašnjim remijem protiv Belgije (0:0) Vatreni su osvojili drugo mjesto u skupini te izborili prolazak u nokaut fazu natjecanja. Opasno smo živjeli posljednjih 15-ak minuta, ali zahvaljujući nevjerojatnim promašajima Romelua Lukakua i sjajnim intervencijama Joška Gvardiola naša mreža je ostala netaknutom. Nakon večernjih utakmica saznali smo i protivnika u utakmici koja se igra u ponedjeljak u 16 sati. To je reprezentacija Japana koja je s 2:1 pobijedila Španjolsku, osvojila prvo mjesto u svojoj skupini te izbacila Njemačku sa SP-a. U današnjem Mundocastu u gostima nam je bio trener Šibenika Mario Cvitanović koji je prepričao kako je doživio jučerašnju utakmicu.

"Imamo kvalitetu i fantastičnog Gvardiola koji je gotovo savršen pa je bilo lakše. Vjerovali smo u Hrvatsku i ne bi bilo fer da nismo prošli. Belgija nije bila na razini SP-a. Sami izbezumljeni pogled Meuniera u daljinu nakon što je izašao iz igre, neću reći da nije normalan, ali sigurno pokazuje u kakvom su stanju", rekao je Cvitanović pa dodao kako mu je bilo i žao Lukakua i društva:

"Teško je gledati suze igrača. Ne možemo ostati ravnodušni na Lukakuove suze, bez obzira na to što je Hrvatska prošla u ovom slučaju. Trebamo suosjećati s njima."

Cvitanović je upozorio i na jedan potencijalni problem.

"Naša vezna linija je odigrala sve ove utakmice i pitanje je koliko će se brzo i kvalitetno igrači oporaviti. Posebno se to odnosi na veznu liniju u kojoj je Brozović koji nije imao kontinuitet prije dolaska u Katar, pa Modrić koji je u godinama, ali i Kovačić. Naš najbolji igrač protiv Belgije je bio Ivan Perišić koji je i spašavao prema nazad, a naprijed je donosio i pripremao situacije koje nisu realizirane. U zadnjih 20 minuta je to bio Gvardiol koji je sve spašavao i onemogućio Lukakua da zabije", kaže Cvitanović pa dodaje:

"Šteta što na kraju nismo uspjeli realizirati sve te situacije s Livajom i Kramarićem koji nisu bili na razini. No, kako kaže izbornik, vrlo je teško na ovoj razini igrati 90 minuta tako da kontroliraš sve, a da i tvoj protivnik nema periode gdje je dominantniji i nešto radi bolje. "

Japan je srušio Njemačku i Španjolsku.

"Činjenica je da je Japan i Njemačku i Španjolsku izdominirao u drugom dijelu i da je njihov izbornik uveo neke brze igrače baš u drugom poluvremenu. Drugo, Španjolska nije imala previše dobrih šansi, možda jednu ili dvije. Japan se odlično branio, organizirani su, disciplinirani... Hrvatskoj protiv Japana neće biti nimalo lake, štoviše mislim da će biti jako teška. Mi smo već imali određenih problema na postavljenu obranu. Mislim da ćemo tu imati dosta velike probleme. Naravno da bih između Njemačke, Španjolske i Japana uvijek odabrao da igramo s Japanom, ali ponavljam, nećemo imati nimalo lagan posao", kaže Cvitanović pa dodao:

"Mislim da smo objektivno ipak bolja ekipa i da ćemo na kraju proći i tu prepreku."

Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. Koliko god Gavi i Pedri bili talentirani dečki, oni su jako mladi. Mi imamo Modrića i Kovačića, dva igrača koja rade višak, imamo i Perišića koji sjajno stvara višak kada mu se otvori. Japanci su sjajni kada im se ostavi prostor, a mislim da mi to nećemo napraviti", zaključio je glavni urednik SN Robert Šola.

Linker
17. travanj 2024 18:53