NELSON ALMEIDA Afp
NEUTJEŠNI KAPETAN

‘Srce mi krvari nakon Hrvatske, još uvijek ne mogu prihvatiti ni razumjeti kako su nas eliminirali‘

Vatreni su ga zaustavili u posljednjem pokušaju da podigne ‘Sveti gral‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. prosinac 2022. 19:34

Svjetsko prvenstvo završilo je prije pet dana, Brazilci su posljednju utakmicu u Kataru odigrali prije 14, ali s tim ispadanjem od reprezentacije Hrvatske u četvrtini finala još uvijek se ne mogu pomiriti. Njihov kapetan Thiago Silva na svojim društvenim mrežama opet se osvrnuo na eliminaciju s Mundijala i jasno dao do znanja pratiteljima da "uranjeni" povratak u Brazil još uvijek nije probavio. Evo što je napisao najiskusniji igrač u redovima Brazila.

"Nemam pojma koliko sam puta razmišljao i pokušao napisati nešto o onome što smo doživjeli na Svjetskom prvenstvu. Još uvijek ne mogu prihvatiti ni razumjeti kako smo eliminirani. Prije svega zahvaljujem Bogu, svojoj obitelji, supruzi, djeci, timu profesionalaca koji su svaki dan uz mene, treniraju i pomažu mi da živim i ostvarim san o daljnjem igranju na visokoj razini", stoji u objavi braniča Chelseaja na Instagramu, pa slijedi:

"Dječački san da postanem nogometaš te njegovo ostvarenje uvijek će mi donositi radost, a vjerujem da je tako i onima koji vole mene i ovo što radim. Uvijek igramo razmišljajući u pobjedi i naslovima, ali poraz je također dio nogometa".

Potom je spomenuo i Hrvate koji su ga ispratili kući boljim izvođenjem jedanaesteraca. Livaković je obranio Rodrygu u prvoj seriji, a Silvin kolega sa stoperske pozicije Marquinhos pogodio je stativu i zapečatio sudbinu Brazilaca.

"Srce mi krvari od intervjua nakon utakmice protiv Hrvatske, ali uvjeren sam da smo dostojanstveno odradili turnir. Svi mi, igrači i stožer. Možda nemam pravo dugo žaliti jer ni u najboljim snovima u djetinjstvu nisam mislio da ću doći do ovoga, igrati na četiri svjetska prvenstva i nositi i braniti najteži dres na svijetu. Ne mogu zamisliti veći ponos od ovoga. Kažem, to jest i uvijek će biti moj najveći ponos. Također, hvala navijačima koji su bili tamo, kao i onima u Brazilu koji su nas cijelo vrijeme bodrili", poručio je, pa poslao poruku navijačima:

"Nastavite navijati i vjerovati u brazilsku reprezentaciju, koja ostaje u mojem srcu i ima više nego posebno mjesto u mojem životu".

Prošlih dana medijima je kružila snimka zamišljenog Thiaga Silve, njegova partnerica pisala je da danima nije jeo niti razgovarao, već samo gleda u prazno.. Izgleda da je unatoč svemu pronašao pokoju svjetlu stvar u tmini kojom je očigledno zaokupljen, ali novu priliku za podizanje ‘Svetog grala‘ neće imati jer bilo mu je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo..

Linker
16. travanj 2024 02:29