Vahid Halilhodžić

 SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Sebastien Salom Gomis/Sipa Press/Profimedia
ŠTO ĆE SADA NAPRAVITI?

‘Šamar‘ za Vahida Halilhodžića! Glavna zvijezda protivnika Vatrenih na SP-u za njega ne želi - ni čuti!

‘Svi pokušaji za sastanak između njih dvojice pali su u vodu‘, napisao je marokanski novinar.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2022. 21:33

Vahid Halilhodžić i dalje je izbornik nogometne reprezentacije Maroka. Stvari su se prošlog tjedna unutar saveza jedne od reprezentacija koja će biti suparnik Hrvatske na SP-u u Kataru, barem naoko raščistile. Ali, samo naoko. Jer, iako je postalo jasno da se 69-godišnji BiH stručnjak pomirio s nekima od zvijezda koje ranije nije pozivao u reprezentaciju, ostali su iza njega još neki nerješeni problemi koji će se teško i riješiti u dogledno vrijeme.

Jedan od najvažnijih uvjeta koje je Nogometni savez Maroka postavio pred Halilhodžića je da pogazi svoje principe ("ne bih zvao Ziyecha niti da je Messi...") i da u reprezentaciju vrati Hakima Ziyecha, zvijezdu Chelseaja te njegova dva suigrača, Noussaira Mazraouija, budućeg igrača Bayerna i Aminea Harita iz Marseillea. Vaha je rekao da će to i učiniti, ali sve zajedno neće ići tako lako...

image

Hakim Ziyech, po svemu sudeći, neće tako skoro u marokanski dres

OZAN KOSE/AFP/PROFIMEDIA Ozan Kose/Afp/Profimedia

Problem Mazraoui je sređen, i Vaha i igrač potvrdili su da je pala pomirba, baš kao i u slučaju Harita, pa će obojica u budućnosti figurirati kao važni oslonci marokanskog tima. Ali, Ziyech ne misli igrati za Maroko dok je Vaha na klupi. Barem tako javljaju mediji iz Maroka - Ziyech ne želi Vahu niti vidjeti, a odbio je već čitav niz poziva BiH-stručnjaka za razgovor.

- Ako se nastavi sve kako je sad, onda prezime Ziyech treba zaboraviti u reprezentaciji Maroka u narednom periodu. Svi pokušaji organiziranja sastanka između njega i Vahida su pali u vodu. Igrač odbija razgovor s izbornikom iako ga svi pokušavaju uvjeriti da dođe na sastanak. Zbog njega je odgođena objava popisa za sljedeći tjedan. Svi se nadaju da će do sastanka ipak doći, ali to je trenutno veoma teško - napisao je marokanski sportski novinar Taha Imani.

Ako Ziyech i dalje bude ustrajao na tome da ne igra za Maroko, bit će to veliki šamar za Halilhodžića, ali i ekipu na SP-u.

Linker
20. travanj 2024 00:30