NICOLAS TUCAT Afp
TEŠKE KRITIKE

Proslavljeni trener opleo po zvijezdi: ‘Engleska je veliki brat, tamo bi se borio za mjesto na klupi‘

Bale je protiv SAD-a zabio pogodak vrijedan boda, ali bivši izbornik Tri lava nije impresioniran
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2022. 06:36

Gareth Bale pogotkom iz kaznenog udarca u utorak je izborio bod za Wales i po tko zna koji put pokazao da u ključnim trenucima otočki ‘Zmajevi‘ mogu računati na njegove usluge. Ipak, to ne znači da je njegov nastup protiv SAD-a (1:1) bio brilijantan. Izuzevši gol s bijele točke, bivša zvijezda madridskog Reala nije uputila nijedan udarac prema protivničkim vratima, uz to čitavih 90 minuta Bale nijednom nije predriblao svoje čuvare. Sven-Goran Eriksson, proslavljeni trener i bivši izbornik reprezentacije Engleske, za portal Midnite kritizirao je njegovu igru, rekavši da takav nogometaš ne bi imao mjesta u momčadi Tri lava.

"Da je Englez, Bale bi samo možda upao u reprezentaciju. Ne samo da ne bi bio starter, već bi se borio za mjesto na klupi. Snaga Engleske jednostavno je fantastična i bit će zanimljivo saznati može li sastav Garetha Southgatea ponoviti utakmicu s Iranom", kazao je Eriksson, koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove, ponajviše talijanske.

Bale će imati priliku odgovoriti na prozivku 19. listopada, kada Wales i Engleska zaključuju B skupinu na Ahmad bin Ali stadionu. Ključni igrač izbornika Roberta Pagea nedavno je izjavio da njegova nacija ima više strasti prema nogometu od Engleske.

"To nije točno. Svatko tko odjene dres Engleske stopostotno je zainteresiran za dobar učinak i konačnu pobjedu. Velšanima je san pobijediti Engleze, ali to se gotovo nikad ne događa. Oni će pokušati odigrati utakmicu svog života, kao da je engleski sastav njihov veliki brat kojeg žele impresionirati", prokomentirao je Eriksson.

Engleska i Wales u povijesti su odigrali 103 utakmice računamo li i prijateljske, a moćnija strana slavila je u 68 navrata, dok su Velšani 14 puta izborili pobjedu. Imaju li šanse 15. doseći u Katru? Ako pitate 74-godišnjeg Šveđanina, jasno je tko će slaviti.

"Southgate mora dobro pripremiti momčad jer Wales neće biti lagan prolaz, ali sasvim sam siguran da će Engleska dominirati, nametnuti se i odlučivati o tijeku utakmice", glasi njegova prognoza.

Eriksson je u zavidnoj trenerskoj karijeri osvojio 18 trofeja, od čega vrijedi istaknuti UEFA Kup (danas Europska liga) s Goteborgom prije 30 godina. Kasnije je tri puta osvojio portugalsko prvenstvo s Benficom, titulu Italije podigao je s Lazijom, a uspjehe u Kupu ostvario je, izuzevši navedenog rimskog velikana, na klupi Rome i Sampdorije. Pet godina bio je izbornik Engleske, a vrijedi istaknuti i angažman u Manchester Cityju, takošer i reprezentaciji Meksika.

Linker
27. travanj 2024 02:54