SASCHA SCHUERMANN Afp
PROGNOZA ZA KATAR

‘Pričali smo tko će postati prvak svijeta, a onda je Guardiola pokazao na mene: ‘Ti imaš najveće šanse!‘

Uspiju li otići do samog kraja, bio bi to njihov prvi naslov svjetskog prvaka nakon dugih 36 godina
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. listopad 2022. 10:11

Julián Álvarez (22) trenutačno ima vrlo nezahvalan posao. Manchester City argentinskog je napadača kupio u siječnju od River Platea, međutim, u slavnom južnoameričkom klubu bio je na posudbi sve do ljeta kada se ipak otisnuo na Otok.

Iako ima pristojnu minutažu, ipak je alternativa norveškom stroju za pogotke čiji je učinak teško nadomjestiti. Haalandova zamjena u intervjuu za ESPN otkrila je zanimljiv detalj s jednog od svojih prvih treninga po dolasku u redove "građana".

- Bio je to jedan od mojih prvih dana u Manchesteru. Portugalski igrači i Rodri raspravljali su tko bi mogao osvojiti Svjetsko prvenstvo, a ja sam samo šutio. Nabrajali su Portugal, Francusku i ostale europske reprezentacije, a onda je došao Guardiola i pitao: "znate li tko zapravo ima najveće šanse?", a onda je prstom pokazao na mene - rekao je Álvarez.

"Gaučosi" na novi odlazak na krov svijeta čekaju još od davne 1986. kada ih je Maradona u Meksiku vukao do trofeja, a prvi naslov osvojili su 1978. na domaćem terenu. Na nadolazećem Mundijalu, Messi i društvo nalaze se u skupini s Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

image

Erling Haaland i Julian Alvarez

OLI SCARFF Afp

Linker
01. svibanj 2024 05:56