Igrači Tunisa i sudac Matthew Conger

 ANTONIN THUILLIER Afp
SUDAČKA ANALIZA by OPTIMA RENT

‘Ovo je najveći sudački skandal na SP-u! Dogodila se neprihvatljiva pogreška na utakmici Francuske i Tunisa‘

‘Do pogreške je došlo, vjerojatno, zato što sudac nije čekao informaciju iz VAR sobe‘, smatra Bruno Marić
Piše: SNObjavljeno: 01. prosinac 2022. 10:36

Za SN analizira Bruno Marić:

Jučer se dogodilo najgrublje kršenje VAR protokola na SP-u. Malo tko je primijetio, ali evo o čemu se radi.

Na utakmici Tunis - Francuska dogodila se sporna/dvojbena situacija kod postizanja/nepriznavanja pogotka za Francusku u posljednjoj minuti, zbog zaleđa. O tome smo pisali pa se nećemo ponavljati. Međutim ono što se dogodilo nakon toga je najveći skandal.

image

Antoine Griezmann i sudac Matthew Conger

ADRIAN DENNIS Afp

Naime, sudac je priznao gol, te nastavio igru početnim udarcem s centra, doduše kratkim zviždukom, a igrač Tunisa izveo je taj početni udarac. Odmah nakon toga svirao je sudac kraj utakmice. Potpuno je jasno i Protokolom definirano, kako se odluka o pregledu snimke za takvu vrstu provjere ne može više koristiti, nakon što je utakmica nastavljena, a onda i završena!

Do pogreške je došlo, vjerojatno, zato što sudac nije čekao informaciju iz VAR sobe, kako su sve provjere završene, a svi oni koji su bili u VAR sobi, očito nisu na vrijeme javili sucu da postoji sporna situacija. U svakom slučaju, amaterska i neprihvatljiva pogreška suca i VAR sobe, a kakav će biti epilog nakon analize, nećemo predviđati. Kada se ovo dogodi na SP, onda se to mora nazvati pravim imenom - skandal!

image
ADRIAN DENNIS Afp


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
19. travanj 2024 12:33