Mislav Oršić

 TOM DUBRAVEC Cropix
RASPRAVA U OTVORENOM

‘Oršić je morao ući!; ‘Za Luku Modrića nema zamjene, jedinstven je. Ali, nije bio igrač utakmice‘

Zanimljivo je večeras bilo i u studiju Otvorenog u kojem se analizirao nastup Hrvatske na SP-u
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 23:31

U emisiji Otvoreno na HTV-u gostovali su sportski komentatori Božo Sušec i Stjepan Balog, sportski novinar Zdravko Reić i bivši hrvatski reprezentativac Robert Špehar.

- Dvostruko sam sretan, jer nam je ulazak u osminu finala spasio i projekt Qatara. Japanci za mene nisu iznenađenje. Kako su podigli automobilsku industriju, tako su digli i nogomet. Svoje igrače su slali u Europu, u tome je ključ uspjeha. Impresionirali su me, ali to ne znači da ih nećemo pobijediti – kazao je Stjepan Balog.

Protivnik u osmini finala vatrenih je Japan.

- Neće Japanu biti lako s nama, bit će lakše nama s njima. Luka Modrić ima pravo, moćni smo i zasluženo smo prošli dalje. Imali smo i sreće, jer nogometne vile su bile na našoj strani. S Japanom će biti jako borbena utakmica – rekao je Reić.

Robert Špehar je govorio o Belgiji.

- Pet godina je bila Belgija prva na FIFA-inoj ljestvici. Mi nekad sebe podcjenjujemo, mi smo drugi, treći na svijetu, mi smo čudo. To nema nigdje na svijetu i mi to moramo cijeniti. Našem izborniku Daliću treba čestitati. Imali smo sjajne igrače u prošlosti, ali nikada nismo imali igrača kao što je Modrić. Mi možemo otići do finala, ali i ako ne odemo, moramo ih sačekati na aerodromu i čestitati. Kazneni udarac? Prst, nokat, milimetar... to je strašno. Ali, da nam ponište penal radi zaleđa, ne mogu se s tim pomiriti. VAR je dobrodošao, da se gleda milimetar, nikako nisam za to. Zato Daliću, Modriću, samo naprijed. Mi smo velika nogometna nacija – kazao je Špehar.

Tko je igrač utakmice protiv Belgije, po FIFA-e je Luka Modrić, a po navijačima 20-ogodišnji stoper Gvardiol.

- Svaka čast Luki Modriću. Za Luku nema zamjene. Luka je jedinstven. Ali, nije bio igrač utakmice, Gvardiol je igrao na rubu perfekcije. Imao je i tri akcije prema naprijed, akcije da ih se ne bi ni Luka Modrić postidio. Za mene je Gvardiol igrač utakmice s Belgijcima.

Ispala je Njemačka drugi put zaredom u skupini na Svjetskim prvenstvima.

- Nije iznenađujuće, jer u jakom Bayernu igraju stranci. U reprezentaciji igraju nogometaši iz Werdera, Koelna i onda ispadanje dođe kao logičan slijed.

Autsajderi su narasli, a velikani padaju, to je sukus SP-a u Kataru.

- Na tri-četiri minute su ispadali Španjolska i Njemačka. Više je iznenađenja nego ranije, možda i zbog termina – kazao je Sušec.

Tko su najimpresivnije reprezentacije SP-a?

- Južnoamerikanci, oni imaju po 20 vrhunski igrača. Brazil i Argentina. Bez obzira što su izgubili od Saudijske Arabije, oni su moji favoriti za odlazak do kraja. Španjolska je jaka, toliko mladih igrača imaju – kazao je Sušec.

Treba li se bojati Japana?

- Na kladionicama će biti mala prednost Hrvatske – ustvrdio je Sušec.

Kakva će biti utakmica sa Japanom?

- Naš je problem što nam fali centarfor, ne znam je li Petković takav igrač, ali mislio sam da mora ući Oršić jer je brži od ostalih. Mislim da ćemo pobijediti Japan, pa će nas u četvrtfinalu, po svim prognozama, čekati Brazil. Bit će čast od njih ispasti, a kamoli napravit senzaciju i proći u polufinale - kazao je Reić.

Ali, Špehar je za kraj dodao:

- Nikome ne trebamo povlađivati, mi smo veliki. Italije nema dva svjetska prvenstva zaredom, a mi smo opet prošli skupinu i možemo daleko.



Prvu analizu utakmice između Hrvatske i Belgije donio je Ilija Lončarević koji je ukazao na neke velike promjene u igri Vatrenih, ali i pohvalio pojedine igrače za prikazano u ovom susretu. Pogledajte što je sve Lončarević rekao o utakmici koja je Hrvatsku odvela u osminu finala Mundiala:

Linker
24. travanj 2024 18:33