Mislav Oršić vjeruje da Hrvatska može daleko na SP-u

 ANTE CIZMIC Cropix
VATRENI BRANE SREBRO

Oršić: Imamo jaku reprezentaciju i dobre šanse; Erlić: Ovo je ostvarenje sna, moramo dobro ući u SP

Mislav Oršić i Martin Erlić su najavili Svjetsko prvenstvo u Katru na kojem Vatreni brane srebro
Piše: Andro PolićObjavljeno: 14. studeni 2022. 11:38

Hrvatska nogometna reprezentacija se okupila u Sheratonu odakle će krenuti na put prema Katru i obrani naslova viceprvaka svijeta. Uoči odlaska na Svjetsko prventvo pred novinare su izašli Mislav Oršić i Martin Erlić.

"Meni je ovo prvo iskustvo na Svjetskom prvenstvu, ne znam što očekivati, nadam se da smo svi zdravi, o motivaciji ne treba govoriti to je Svjetsko prvenstvo, nadam se dobroj pripremi u ovih tjedan dana i probat prvo proći skupinu, to je prvi cilj, pa ćemo vidjeti kako dalje", rekao je Oršić, a Erlić dodao:

"Ovo je ostvarenje sna, svaki igrač sanja igrati Svjetsko prvenstvo. Trebamo dobro ući, od prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom, to je test za dobro prvenstvo, idemo utakmicu po utakmicu i prvo razmišljati o Maroku, pa ćemo dalje vidjeti."

Oršić je u derbiju s Rijekom bio jedan od najboljih pojedinaca.

"Sretan sam što je krenulo, pričalo se o nekoj slabijoj formi, moram nastaviti trenirati i vidjet ćemo kako će ići dalje. Nisam osjetio poseban umor zadnje vrijeme, nekad se dogodi golgeterski pad, neke promašene prilike, ali nisam se obazirao, dobro smo igrali cijelu godinu i ostvarili dobre rezultate u ligi i Ligi prvaka, zdrav sam, spreman i motiviran."

Što je posebno uoči ovog SP-a?

"Jedino što bih izdvojio je to što smo malo duže zajedno, ja sam već neko vrijeme ovdje i puno mi je lakše nego kad sam bio novi", rekao je Oršić.

Erlić je otkrio kako se u reprezentaciji osjeća odlično, a protivnički napadači ga ne zanimaju.

"Sigurno sam manje vremena proveo s reprezetancijom nego Mislav, ali svi su me odlično primili. Nisam se fokusirao na suparničke igrače, čekao sam prvo poziv, ali sada kada sam tu može se više malo razmišljati o protivnicima, proučit ćemo ih. Danas sve momčadi igraju dobar nogomet, treba biti oprezan i koncentriran, ali mislim da ako budemo pravi da ćemo to odraditi kako treba. Hoću li biti u prvih 11? Najbitnije je da Hrvatska igra dobro", kaže Erlić.

Oršić se također osvrnuo na minutažu i otkrio da je u kontaktu s Ivanom Perišićem.

"Teško je pričati o minutaži, izbornik je taj koji bira i odlučuje, svi moramo biti spremni i izbornik će odlučiti koga odabrati. S Perišićem sam malo više prije bio u kontaktu, sa dobrim sam odnosima u svima naravno", kaže Oršić koji bi mogao završiti i na sednom krilu:

"Igrao sam desno krilo jako davno u Speziji, ali zašto ne? Igrao sam sve pozicije u napadu, i špicu, tako da ne sumnjam da se ne bih snašao, nije isto kao lijevo, ali zašto ne."

Dečki su otkrili i tko su za njih favoriti na ovom natjecanju.

"Sve reprezentacije na prvenstvu su odlične, favoriti su Francuska, Brazil, Argentina, moramo se fokusirati na nas, prvo nam slijedi Maroko, svaka utakmica će biti naporna i moramo se pripremiti na sve aspekte", rekao je Oršić, a Erlić dodao:

"Ne bih o favoritima, moramo se koncentrirati na nas, ali kao što je rekao i Mislav, još bih dodao možda i Njemačku. Neće biti lako, ali moramo gledati nas i ne razmišljati previše o drugima."

Koliko se Hrvatska promijenila u odnosu na Euro?

"Promijenilo se par igrača, svi su zaslužili mjesto, svi igraju u velikim klubovima. Imamo jako dobru momčad na čelu s Lukom, Kovačićem i Brozovićem, ako ćemo svi biti zdravi, imamo jako dobre šanse", poručio je Oršić.

Linker
11. svibanj 2024 22:58