LUCA ROSSINI Nurphoto Via Afp
SPAKIRAO JE KOFERE

Onana kao Nikola Kalinić, golman Kameruna potjeran s SP-a: ‘Sankcioniran sam zbog nediscipline‘

Golman Intera je u utorak napustio kamp reprezentacije koju čeka važan ogled s Brazilom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. studeni 2022. 13:35

Pokušao je svojim autoritetom posredovati i Samuel Eto‘o, ali uzalud. Ni najbolji kamerunski nogometaš svih vremena, a danas i predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza, nije uspio pomiriti izbornika Rigoberta Songa i vratara Andrea Onanu koji je odstranjen iz reprezentacije uoči utakmice protiv Srbije. Nakon propalih "mirovnih pregovora" golman Intera u utorak je spakirao stvari i napustio kamp nacionalne vrste koja će u posljednjoj utakmici skupine pokušati napraviti čudo i trijumfom protiv Brazila izboriti osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Kažnjen sam od strane predsjednika Eto‘oa i izbornika Songa koji su moji nogometni očevi. Poštojem njihovu odluku. Sankcioniran sam zbog nediscipline", kratko je kazao Onana prije nego što je napustio Katar.

Da se izbornik uoči Svjetskog prvenstva odrekne nogometaša je iznimno rijetko, ali događalo se. Najsvježiji primjer upravo je Hrvatska, odnosno odluka izbornika Zlatka Dalića da za vrijeme Mundijala u Rusiji kući pošalje Nikolu Kalinića. Steffan Effenberg je 1994. prognan iz reprezentacije nakon što je navijačima pokazao srednji prst, Nicolas Anelka je 2010. prešao granicu tako što je opsovao izbornika koji ga je kritizirao u poluvremenu utakmice s Meksikom, a Royu Keaneu 2002. je presudilo nakon što je izborniku kazao: "Nisam te cijenio kao igrača, nisam te cijenio kao osobu, a ne cijenim te ni kao trenera. Jedini razlog zašto još razgovaram s tobom je zato što si izbornik moje zemlje".

Linker
17. svibanj 2024 19:01