Thibaut Courtois

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DOMAĆI IZDAJNIK

Najbolji vratar svijeta uoči Hrvatske: ‘Ako saznamo tko je taj, nikad više neće igrati s nama...‘

Trećeg protivnika ‘Vatrenih‘ na Svjetskom prvenstvu ovih dana prati dosta negativnog ozračja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. studeni 2022. 17:19

Informacije o problemima, nesuglasicama i tenzijama unutar tabora belgijske reprezentacije zauzele su mnoge svjetske naslovnice, a Hrvatima su posebno interesantne budući da će Vatreni upravo protiv izabranika Roberta Martineza tražiti prolaz u osminu finala (četvrtak, 16 sati).

Prve zvijezde ‘Crvenih vragova‘ već su iznijele svoje viđenje kompletne situacije, rekavši da je priča prenapuhana te da je manje-više sada sve riješeno među reprezentativcima, ali jedna izjava vratara momčadi posebno je odjeknula medijskim prostorom.

- Ako saznamo tko je novinarima poslao sve ove informacije, to će mu biti posljednji dan u reprezentaciji - kazao je prijeteći Thibaut Courtois, jedinica Real Madrida, ujedno i jedan od najboljih vratara svijeta, no kritiziran nakon dvoboja s Marokom.

Dakle, Courtois zaključuje da se u reprezentaciji nalazi ‘krtica‘ i siguran je da, otkrije li se tko je, nikad više neće zaigrati pod belgijskim grbom. I druge informacije upućuju na to da netko iznutra sabotira Belgijance. Naime, satima prije početka utakmice s Marokom (0:2), na društvenim mrežama pojavio se udarni sastav naših nadolazećih protivnika, što je razljutilo izbornika Martineza.

Eden Hazard također je oštro kritizirao navodno curenje informacija, inzistirajući na tome da Belgija ostane na složna uoči presudnog. ogleda s Hrvatskom. Naši ofenzivci - Mario Pašalić i Nikola Vlašić - u utorak su na press-konferenciji za medije kazali da uopće ne daju pažnju ovoj temi i ne misle da burna situacija unutar momčadi može ostaviti kakav utjecaj na terenu, jer ipak se radi o iskusnim i velikim imenima.

- Nema potrebe obazirati se na njihove interne stvari. Mi se moramo baviti nama samima i potruditi se prikazati igru kakvu smo pokazali protiv Kanade - poručio je Pašalić, a Vlašić se složio da je "fokus na Hrvatskoj", te da "poštujemo Belgiju i cijela priča nas se ne tiče".

Podsjetimo, Hrvatskoj je dovoljan bod za prolaz u osminu finala, a pun plijen vjerojatno bi značio prvo mjesto u F skupini.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
26. lipanj 2024 08:29