TOM DUBRAVEC/CROPIX
SLAVNI VATRENI

‘Nadam se da Kanađani ne mogu ponoviti utakmicu s Belgijom, moramo biti brzi i moćni da pobijedimo‘

Dario Šimić se osvrnuo na nastupe Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru
Piše: Frane VulasObjavljeno: 26. studeni 2022. 16:34

Kapetan navijačke reprezentacije Hrvatske Dario Šimić iza sebe ima tri odigrana Svjetska prvenstva, a u Dohi igra svoje prvo navijačko. Kao poseban gost FIFA-e bivši hrvatski reprezentativac vodi svoju momčad prema osmini finala navijačkog SP-a, poslije 8:8 remija s Marokom svladana je Kanada 7:2. Spiker na Al Rihla Areni na FIFA Fan Festivalu na kojem se navijačko SP odvija prozvao ga je Super Dario.

"Super je što je ovo napravljeno, da zbližimo navijače. Njima to puno znači, a atmosfera je baš odlična", kazao je Šimić.

Šimić se još jednom osvrnuo na prvi susret Hrvatske protiv Maroka.

"U prvoj utakmici ovakvih turnira svi su nekako oprezni. Tako smo i mi postavili. U tom susretu nismo vidjeli Hrvatsku u najjačem izdanju, ali opet je rezultat pozitivan. Otvoreno nam je sve do kraja. Ako protiv Kanade napravimo pravi rezultat, ostvarimo pobjedu, imamo zaista velike šanse da prođemo u drugi krug što je najvažnije", rekao je Šimić.

Potom je najavio susret s Kanadom.

"Iznenadili su me protiv Belgije. To nije ista momčad u odnosu na sve ono što su pokazivali do sada. Odigrali su super, moderno. Fizički su jako moćni, brzi. Nadam se da Kanađani ne mogu ponoviti takvu utakmicu", poželio je Šimić.

Očekuje se kako će biti puno više prostora za krilne igrače Hrvatske?

"Hoće ako ćemo se više kretati, ići u dubinu. Jednostavno moramo biti brži, življi, imati puno raspoloženih igrača. Kanada će se povući i onda će nas pokušati napadati", rekao je Šimić.

Očekuješ li promjene u našem sastavu?

"Izbornik sigurno razmišlja o tome kako unaprijediti našu igru. Nismo mi Francuska da imamo 25 igrača na istom nivou. Dobro je što su se digla očekivanja što se tiče hrvatske reprezentacije, ali nije lako stalno biti na vrhu", kazao je Šimić.

Gvardiol je kazao da bi se opasnog Daviesa moglo i duplirati. Evo što bivši stoper koji je igrao na vrhunskom nivou misli kako treba zaustaviti najopasnijeg igrača Kanade.

"Ne bih ulazio u detalje. Davies je odličan igrač baš kao i David, ali bitna je momčad. Moramo imati puno raspoloženih igrača, igrati brzo, moćno, imati veću energiju nego protiv Maroka i onda možemo očekivati bolji rezultat."

I da preuzmemo više rizika?

"Što to znači preuzeti više rizika? Znači li to da trebamo u momčad staviti tri špice. U nogometu svi zajedno igraju fazu napada i fazu obrane, ako to nije u dobroj ravnoteži onda nema rezultata", kazao je Šimić.

Linker
19. travanj 2024 01:38